Utorak, 18. lipnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

31 C°

EURO 2024.

Nikola Vlašić i Josip Šutalo prvi u Neuruppinu izašli ispred novinara: "Osjećamo se kao kod kuće!"

Autor: Hina

10.06.2024. 20:32
Nikola Vlašić i Josip Šutalo prvi u Neuruppinu izašli ispred novinara:

Foto: Nikola Vlašić/foto PIXSELL

Moje prvo natjecanje je bio COVID, drugo je bilo u Katru, sada s osjećam kao da smo doma - rekao je Vlašić



NEURUPPIN Hrvatski reprezentativci Nikola Vlašić i Josip Šutalo prvi su od igrača dobili priliku razgovarati s novinarima u kampu hrvatske nogometne reprezentacije u Neuruppinu.


Podsjetimo, “Vatreni” su u nedjelju doputovali u svoju njemačku bazu, a danas će imati i otvoreni trening na kojem se očekuje oko 4.000 navijača. Sjajno je bilo i na jučerašnjem dočeku u središtu Neuruppina.


“Let je malo kasno pa jučer nismo trenirali, ali vježbali smo u teretani. Doček je bio neočekivan, bilo je lijepo, svi smo bili sretni. Kamp je odličan, spremni smo za dalje,” kazao je Vlašić.




“Navijači su nas iznenadili, pokazali su nam kako će to biti na prvenstvu, osjećat ćemo se kao kod kuće,” dodao je Šutalo.


Josip Šutalo/Foto PIXSELL


Nikola Vlašić se osvrnuo na snagu našeg prvog suparnika, Španjolske.


Španjolska je odlična, jako su se pomladili, imaju tehniku i brzinu. Jako su okomiti, moramo ih respektirati. Uvijek nam je teško igrati sa Španjolcima, odmah nam je prva utakmica i vidjet ćemo gdje smo i što smo. Imamo kvalitetu kako bi odigrali dobru utakmicu,” kazao je veznjak Torina.


Kazao je i koje su najveće prednosti Hrvatske u subotu u odnosu na španjolsku vrstu.


“Imamo odličan spoj iskustva i mladosti, igrači koji dolaze imaju visoku kvalitetu, imamo i starosjedioce koji su igrači svjetske razine. Imamo stabilnost i momčadski duh,” naglasio je Vlašić.


“Ne samo u ovoj, već u svakoj utakmici je prednost naše zajedništvo i iskustvo igranja ovako važnih utakmica,” dodao je Šutalo.


Vlašić je imao problema s ozljedom i bilo je upitno hoće li se oporaviti na vrijeme. Nakon skoro 40 dana oporavka je uspio.


“Oporavak je bio težak, trenirao sam dva puta dnevno, po cijele dane sam radio terapije. Radio sam od jutra do mraka. Bilo je dogovoreno da ne igram protiv Makedonije, sada se osjećam odlično i spreman sam.”


Šutalo je u subotu protiv Portugala prvi put igrao u tandemu s Pongračićem.


“Do sada jedino s njim nisam igrao, bila nam je to prva zajednička utakmica. Osjećao sam se super, to govorim i kada igram s Erlićem, kao da igramo već duže vrijeme zajedno, odlično smo se nadopunjavali,” kazao je branič Ajaxa.


Niti jednom niti drugom ovo nije prvo veliko natjecanje, je li zbog toga nervoza manja?


“Svako natjecanje je važno, uvijek osjećamo pozitivnu nervozu. S nestrpljenjem čekamo prvu utakmicu. Uvijek postoji mala nervoza, ali pozitivna,” kaže Šutalo.


“Osjećam manju nervozu. Moje prvo natjecanje je bio COVID, drugo je bilo u Katru, sada s osjećam kao da smo doma,” dodao je Vlašić.


Vlašić posljednje dvije sezone igra u Torinu i imao je priliku upoznati većinu talijanskih reprezentativaca.


“Za svakog nogometaša je velika stvar proći talijanski nogomet. Iskreno, tek sam tamo naučio neke taktičke stvari, pomogao je jako mister Ivan Jurić, on je veliki znalac. Juriću sam jako zahvalan na prilici. Više nije u klubu, ali ja imam još tri godine ugovora. Svi talijanski igrači su kvalitetni, želim izdvojti dvojicu suigrača, Buongiorno i Bellanova su jako napredovali,” zaključio je Vlašić.