Srijeda, 3. srpnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

28 C°

Najbolji od najboljih

Napadač Real Madrida proglašen je igračem ovosezonskog izdanja Lige prvaka

Autor: Hina

03.06.2024. 15:07
Napadač Real Madrida proglašen je igračem ovosezonskog izdanja Lige prvaka

Foto: Vinicius Junior/Foto REUTERS

Vinicius je u Ligi prvaka za Real odigrao 10 utakmica, zabio šest golova i pet puta asistirao. Upisao se u strijelce kada je Real pobijedio Borussiju Dortmund u finalu u subotu, osvojivši svoj drugi naslov pobjednika Lige prvaka s klubom



NYON Napadač Real Madrida Vinicius Junior proglašen je u ponedjeljak igračem sezone Lige prvaka u izboru UEFA-inog tehničkog panela promatrača.


Vinicius je u Ligi prvaka za Real odigrao 10 utakmica, zabio šest golova i pet puta asistirao. Upisao se u strijelce kada je Real pobijedio Borussiju Dortmund u finalu u subotu, osvojivši svoj drugi naslov pobjednika Lige prvaka s klubom.


Komisija UEFA-e također je proglasila Realovog veznjaka Judea Bellinghama najboljim mladim igračem natjecanja. Dvadesetogodišnji engleski reprezentativac zabio je četiri gola i upisao pet asistencija u 11 utakmica.




Nagrada za gol sezone također je pripala igraču Reala i to Federicu Valverdeu koji je postigao pogodak iz voleja u četvrtfinalnoj utakmici u Madridu protiv Manchester Cityja. Pogodak, na asistenciju Viniciusa, osigurao je izjednačenje 3-3 za Real koji je na kraju slavio nakon izvođenja jedanaesteraca.