Utorak, 30. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

27 C°

Podvig

Napadač Girone postao prvi igrač koji je Real Madridu zabio četiri gola u jednoj utakmici u ovom stoljeću

Autor: Hina

26.04.2023. 12:38
Napadač Girone postao prvi igrač koji je Real Madridu zabio četiri gola u jednoj utakmici u ovom stoljeću

Foto: Valentin Castellanos/Foto REUTERS

Argentinski napadač, koji nikada nije igrao za svoju reprezentaciju, majstorski je kažnjavao sve pogreške Realove obrane



GIRONA  Četiri pogotka Valentina Castellanosa protiv nogometaša madridskog Reala, u pobjedi 4-2 njegove Girone, jedna je od najboljih pojedinačnih izvedbi ove sezone u španjolskoj La Ligi.


Castellanos, 24-godišnji argentinski napadač, koji nikada nije zaigrao u seniorskoj argentinskoj reprezentaciji niti je ikada zaigrao za neki klub u domovini, majstorski je kažnjavao sve pogreške Realove obrane kojih je bilo puno tijekom 90 minuta nadmetanja u Gironi.


No, u svemu je trebao i sam pokazati spretnost pred suparničkim vratima, što je i učinio četiri puta čime je postao prvi nogometaš u ovom stoljeću koji je na jednoj utakmici La Lige zabio moćnom Realu četiri gola.




Ove sezone Castellanos je ukupno postigao 11 prvenstvenih pogodaka, a u Gironi igra na posudbi iz New York Cityja. U taj MLS klub je došao 2018. godine te je u napadu kluba iz New Yorka zamijenio legendarnog španjolskog nogometaša Davida Villu.


„Čim sam ga prvi puta ugledao na terenu znao sam da će biti savršena zamjena“, rekao je Villa o Argentincu koji mnogo toga u svojoj karijeri zahvaljuje baš omalenom španjolskom napadaču, legendi Valencije, koji je kasnije igrao, između ostaloga, za Barcelonu i madridski Atletico.


Argentinac Castellanos nikada nije zaigrao u domovini. Profesionalnu karijeru je započeo u čileanskom Universidad de Chileu potom je preselio u urugvajski Torque i New York City te je sada na posudbu došao u Gironu. Nikada u karijeri nikome u jednoj utakmici nije zabio četiri pogotka, do ovog ogleda protiv Reala.