Petak, 27. rujna 2024

Weather icon

Vrijeme danas

20 C°

TRANSFER

Najpoznatiji stručnjak za transfere: 'Perišić ima novi klub, potpisuje do kraja sezone'

Autor: Robert Hrkać

18.09.2024. 12:37
Najpoznatiji stručnjak za transfere: 'Perišić ima novi klub, potpisuje do kraja sezone'

Foto: Ivo Čagalj/PIXSELL



Poznati talijanski stručnjak za transfere Fabrizio Romano objavio je na svojim društvenim mrežama da je Ivan Perišić sve dogovorio s nizozemskim PSV-om.


Kako tvrdi Romano, Perišić će s bivšim prvakom Europe potpisati ugovor do kraja sezone, a jutros je prošao liječnički pregled.


 


View this post on Instagram


 


A post shared by Fabrizio Romano (@fabriziorom)



Podsjetimo, Perišić je nedavno raskinuo ugovor s Hajdukom, gdje je odigrao samo 12 službenih utakmica, postigavši jedan pogodak protiv Istre 1961. Do razlaza između Hajduka i Perišića došlo je, kako je naveo Nikola Kalinić, zbog nesuglasica, a nakon što se dugo špekuliralo o njegovom novom klubu, Ivan je završio u PSV-u.


Podsjetimo, ‘Perija’ je karijeru počeo u splitskom klubu, gdje je prošao sve mlađe uzrasne kategorije. U ljeto 2006. godine otišao je u francuski Sochaux, a svoj prvi službeni profesionalni nastup zabilježio je u dresu belgijskog Roeselarea, gdje je bio na posudbi. Potom je otišao u Club Brugge, odakle je počeo njegov streloviti karijerni uzlet.


U Bruggeu je postao najbolji strijelac belgijske lige što je privuklo pozornost brojnih europskih klubova, pa tako i Borussije Dortmund koja ga je angažirala 2011. No u Dortmundu je većinom bio pretplaćen na ulaske s klupe, pa je dvije godine kasnije promijenio sredinu. Došao je u Wolfsburg, a fantastičnim igrama u ‘Vučjem čoporu’ osigurao si je transfer u Inter, gdje je praktički postao legenda kluba. S Nerazzurrima je osvojio Serie A, Coppa Italiu i talijanski Superkup, a u međuvremenu je jednu sezonu proveo na posudbi u Bayernu s kojim je osvojio trostruku krunu (prvenstvo, kup i Ligu prvaka). Zaigrao je Ivan i u najjačoj ligi svijeta, u Premier ligi, a navijači Spursa s visokim ocjenama gradiraju njegov ‘spell’ u Sjevernom Londonu.