Petak, 27. rujna 2024

Weather icon

Vrijeme danas

23 C°

ligaške obveze

Najmlađi članovi Arbanasa stigli do prvih pobjeda, svi juniori upisali teške poraze

Autor: Alen Plahinek

24.09.2024. 19:52
Najmlađi članovi Arbanasa stigli do prvih pobjeda, svi juniori upisali teške poraze

Foto: Mate Komina



Stopostotan učinak i dalje imaju mlađi pioniri i pioniri Abecede sporta. Murvičani su prošli vikend gostovali u Solinu. Ono što također veseli su i prve pobjede istih kategorija Arbanasa koji su na Višnjiku ugostili sinjski Junak. Ove dvije kategorije Zadra nisu odigrale svoje susrete tijekom vikenda, nego je to odgođeno za danas kada u Zadra stiže Croatia iz Zmijavaca.


Slijedi veliki derbi


Najmlađi Murvičani sigurnom pobjedom 3:0 otvorili su utakmice u Solinu. Anton Škara s dva gola ponovno je bio u središtu pozornosti s dva postignuta pogotka čime je postao drugi strijelac lige. Svoje golove Škara je zabio u 52. i 62. minuti, no solinska vrata je odškrinuo Miletić u 23. minuti.


– Kontrolirali smo utakmicu od početka i na odmor otišli sa zasluženim vodstvom. Treba reći i da je u jednom razdoblju i Solin preuzeo inicijativu i pokazao da je dobra momčad, ali smo tada, nakon dobre kontre, zabili za 2:0 i kasnije više nismo imali problema – kazao je Jure Perković, trener mlađih pionira.




Arbanasi su kod kuće dočekali Junak i u kategoriji mlađih pionira slavili s minimalnih 1:0. Igrač odluke bio je Batur (40. minuta), za prve bodove ove sezone. U konkurenciji pionira Arbanasi su udvostručili pobjedu u odnosu na mlađe pionire. Završilo je 2:0 zahvaljujući zgoditcima Volarevića i Veršića.


Pioniri Abecede su imali težak zadatak protiv Solina, koji je kao i oni bio stopostotan nakon prva dva kola. Već nakon devet odigranih minuta na semaforu je stajalo 1:1, što je upućivalo na golijadu. Ipak, do kraja susreta viđen je još samo jedan gol i to u 58. minuti kada Brkić donosi nova tri boda Abecedi.


– Vrlo dobra i izjednačena utakmica, koja je vjerojatno mogla otići na obje strane. Na kraju smo slavili mi, jer smo zabili kad je trebalo, a imali smo i vrlo raspoloženog vratara. Čestitam momcima na još jednoj pobjedi i sjajnom otvaranju sezone. Na pravom smo putu i samo tako trebamo nastaviti. Treba istaknuti i Roka Miloševića koji je u samoj završnici fantastičnom intervencijom sačuvao rezultat – sumirao je trener pionira Roko Prtenjača.


U sljedećem kolu Arbanasi ponovno igraju kod kuće, a dolazi im upravo Solin. Žuto-crni su domaćini splitskom Hajduku, što će biti derbi u obje ove konkurencije jer i jedni i drugi za sada imaju samo pobjede.


Vrijedan bod


Kada se govori o kadetima i juniorima sva tri kluba iz Zadarske županije bila su u gostima. Zadar je išao u Dugopolje kod Adriatica, Abeceda sporta kod Uskoka u Klis, dok je Dalmatinac putovao u Sinj kod Junaka. Od ukupnih šest utakmica osvojena su ukupno svega dva boda.


Zadrani su odigrali utakmicu bez pogodaka s Adriaticom, dok su »Sportaši« odigrali 2:2 u Klisu. Tamo je Abeceda prvo gubila, zatim je pogocima Ivoša i Jurjevića uspjela preokrenuti rezultat, ali domaćini dvije minute nakon što su primili drugi pogodak, u 61. minuti uspijevaju ponovno egalizirati stanje na semaforu.


Dalmatinac je poražen s minimalnih 1:0. Upućivalo je sve kako bi momčad iz Crnog mogla stići do prvog boda ove sezone, međutim u 85. minuti Grgurović dobiva crveni karton, a domaćini iz kaznenog udarca zabijaju prvi i jedini gol na susretu.


Svi juniori su upisale teške poraze. Zadrani su od Adriatica stradali 4:0, Abeceda 5:1, dok je Dalmatinac poražen 4:1. Jedini koji se koliko-toliko mogao nadati nečem većem je bila Abeceda koja je povela protiv Uskoka, i vodila nakon prvog poluvremena, no od 47. minute je krenulo dominiranje domaćina.


U sljedećem kolu svi igraju kod kuće. U Crno kod Dalmatinca stiže Neretva, u Poličnik kod Abecede sporta Junak, dok u Zadar dolazi Solin.