Subota, 12. listopada 2024

Weather icon

Vrijeme danas

23 C°

odlazak zorana erlića

Marko Pinčić novi trener HNK Zadra

Autor: Šime Ćurko

12.10.2024. 12:19
Marko Pinčić novi trener HNK Zadra

Foto: Luka Jeličić

Nakon sedam kola Treće NL Jug, u kojoj je osvojeno 12 bodova, Zoran Erlić više nije trener nogometaša HNK.-a Zadar, a momčad je preuzeo Marko Pinčić, koji je od proljeća bio na klupi GOŠK Dubrovnika 1919. Pinčić je Dubrovčane vodio jučer u domaćem (0:1) porazu od Hrvatskog viteza, i zadnji je trener na klupi ugaslog NK-a Zadar.


Nekadašnji prvoligaš 7. ožujka 2020. odigrao je 0:0 na gostovanju kod Primorca, nakon čega je prvenstvo prekinuto zbog pandemije koronavirusa, a NK Zadar je otišao u stečaj.


– Zoran je bio uz nas u teškim trenucima, uskočio kad je bilo najpotrebnije i uložio nevjerojatnu količinu energije, strasti i predanosti kako bi pomogao našem klubu. Iako su trud i rad neosporni, nažalost, rezultati nisu bili na razini kojoj smo svi težili, i nakon zajedničke analize, klub je donio odluku da je potrebna promjena u ovom trenutku.


Želimo izraziti iskrenu i duboku zahvalnost treneru Erliću za sve što je učinio za naš klub. Njegov doprinos HNK Zadru i ljubav prema klubu ostat će trajno upisani u povijest. Drago nam je što Zoran ostaje u našem klubu i nastavlja raditi u školi nogometa, gdje će svojim iskustvom i znanjem pomoći u razvoju novih generacija mladih igrača – objavili su na Facebook stranici kluba sa Stanova, te su najavili Pinčićev dolazak.


– Pinčić je dijete ovog kluba, odrastao uz HNK Zadar, i njegov povratak u klub za nas je logičan i prirodan izbor. Kroz svoju trenersku karijeru vodio je NK Zadar, kao i niz drugih klubova diljem Hrvatske, a u naš klub dolazi iz GOŠK Dubrovnika. Njegovo iskustvo, stručnost i duboko razumijevanje našeg kluba daju nam razlog za optimizam u nadolazećim izazovima. Vjerujemo da će Marko donijeti novu energiju i viziju, te s ponosom gledamo prema budućnosti s njim na čelu.


Vodio je Pinčić i Hrvatski vitez Posedarje, s kojim se u jednom trenutku probio i na prvo mjesto Treće NL Jug u sezoni 2023./24., zaustavio se kratko u Bibinjama, trenirao je i Lučko, te Vodice, a ima i iskustvo iz HNL-a, gdje je nekoliko utakmica vodio Lokomotivu. U tom je klubu radio i u mlađim uzrastima…




Zadar će sutra u 8. kolu u 15 sati u Biogradu biti domaćin vodećoj Neretvi koja ima pet bodova više i sigurno je da klub ima daleko većih problema od trenera prve momčadi. Možda je Zadar s Erlićem mogao osvojiti još poneki bod, ali to je u konačnici nebitno.




Činjenica je da klub koji je trebao vratiti zadarski nogomet “tamo gdje mu je mjesto” nema rješenje za igranje utakmica na domaćem terenu, a sve upućuje na to da ga neće ni imati minimalno do zimske stanke. Potrebno se stoga baviti se i drugim, dugoročno puno važnijim stvarima jer više nema uvjeta ni za četvrti rang.


Naime, sve i da bude prvak Treće lige, Zadru to bez odgovarajućeg domaćeg terena, neće ništa značiti. U tom smislu Erlić, Pinčić, ili netko treći na klupi ne mogu ništa promijeniti. Uostalom, to i nije posao trenera…