Utorak, 16. srpnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

35 C°

odlazak trenera

Marin Oršulić napustio klupu Zadra i preuzeo Solin

Autor: Šime Ćurko

07.07.2024. 08:07
Marin Oršulić napustio klupu Zadra i preuzeo Solin

Foto: Luka Jeličić



Marin Oršulić više nije trener nogometaša Zadra. U novu sezonu povest će Solin, člana Druge NL.


– Čast mi je bila voditi Zadar i zahvalan sam na tome svima u klubu. Posebna hvala igračima koji su nevjerojatni. Nažalost, sezonu nismo okrunili uspjehom u kvalifikacijama za Drugu ligu i zbog toga mi je jako žao – kaže Oršulić i dodaje:


– Iza mene je nekoliko neprospavanih noći oko odluke za sljedeću sezonu. Zadar je bio vrlo korektan, postojala je njihova ambicija za nastavkom suradnje. Međutim, presudili su osobni razlozi jer sam u Solinu bliži obitelji. To je klub koji je ispao iz drugog u treći rang i sljedeće sezone imat će mladu i ambicioznu momčad, slično kao i Zadar lani.




Oršulić ističe da je i pitanje motiva imalo utjecaj na odluku oko izbora kluba za sljedeću sezonu.


– Malo je došlo i do zasićenja u Trećoj ligi nakon dvije titule prvaka. Jadran iz Ploča sam praktično doveo do prvog mjesta, otišao sam četiri kola prije kraja s dobrom bodovnom zalihom, a onda je došao Zadar. Zato je na odluku o odlasku iz Zadra utjecalo i pitanje motiva, odnosno i energije jer se ne bih mogao dati cijeli. A kada je tako ne želim uzimati mjesto nekome tko će doći s više energije – zaključio je Oršulić s kojim je Zadar u 30 ligaških utakmica upisao 22 pobjede, pet remija i tri poraza.


Nakon prve trećine Treće NL Jug sezona nije izgledala obećavajuće, upisana su tri poraza, da bi nakon toga uslijedilo 20 utakmica bez poraza. Zadar je stigao do prvog mjesta, s četiri boda više od Zagore, ali sve to malo vrijedi jer cilj nije ispunjen.


Segesta je u dramatičnoj uzvratnoj kvalifikacijskoj utakmici slavila nakon jedanaesteraca i tako produžila zadarsku agoniju koja već (pre)dugo traje. Tako je konac djelo pokvario. Neuspjeh je upisan u Županijskom kupu, u kojem je drugu godinu zaredom Zadar ispao u četvrtfinalu od Hrvatskog viteza.


Kako bilo, Oršulić je u jednogodišnjem mandatu na Stanovima posložio zanimljivu momčad, momčad je (konačno) imala (i) igru za gostovanja, ali bez plasmana u Drugu NL bit će to još jedna sezona – za zaborav! Pamtit će se velika podrška navijača protiv Segeste, baš kao i lani protiv Karlovca.