Iz HNS-a su dodali kako je Mandžukić napustio reprezentaciju u dogovoru s izbornikom Dalićem.


Mandžukić se priključio stožeru neposredno nakon što je okončao igračku karijeru te je kao trener sudjelovao u osvajanju brončane medalje na Svjetskom prvenstvu u Katru 2022. godine te srebrne medalje u Ligi nacija 2023.




“Zahvaljujem izborniku Daliću i HNS-u na povjerenju i pruženoj prilici, kao i svim kolegama u stožeru i igračima na suradnji. Ponosan sam na uspjehe koje smo u ovom razdoblju ostvarili i drago mi je što sam mogao u ovoj ulozi pomoći reprezentaciji. Nakon ovogodišnjeg Eura, osjetio sam da je vrijeme za nove i drugačije izazove, a reprezentaciji želim puno uspjeha u nadolazećim natjecanjima”, izjavio je Mario Mandžukić.


“Mario je istinska veličina našeg nogometa i njegovo nogometno iskustvo i autoritet sigurno su bili od velike pomoći našim mlađim igračima u proteklom razdoblju. Hvala Mariju na velikom angažmanu koji je iskazao u ovoj za njega novoj ulozi, uistinu se predao trenerskom poslu onako kako je to činio i kao igrač. Zahvaljujem mu na doprinosu našim velikim uspjesima u protekle tri godine koliko je bio dio stožera te mu želim puno sreće i uspjeha u daljnjim izazovima. Nadam se da će ostati vezan uz nogomet o kojem puno zna i kojem još puno može dati, bez obzira u kojoj se ulozi u budućnosti vidi”, poručio je izbornik Dalić.