Subota, 29. lipnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

35 C°

Povijesni doseg

Luka Modrić nakon što se još jednom upisao u povijest Reala: "Zahvalan sam što sam to doživio"

Autor: Hina

02.06.2024. 08:11
Luka Modrić nakon što se još jednom upisao u povijest Reala:

Foto: Luka Modrić/Foto REUTERS

To što smo Nacho i ja osvojili najviše trofeja u najvećem klubu na svijetu jest posebno - rekao je kapetan Vatrenih



MADRID Hrvatski nogometaš Luka Modrić ponosan je na sebe što je osvojio 26 pehara s Real Madridom, čime su on i suigrač Nacho Fernandez najtrofejniji igrači u 122 godine dugoj povijesti kluba.


“To što smo Nacho i ja osvojili najviše trofeja u najvećem klubu na svijetu jest posebno. Ponosan sam i zahvalan na ovome što sam doživio”, izjavio je 38-godišnji Modrić za klupsku televiziju Real Madrid TV.


Real Madrid je u subotu navečer pobijedio s 2-0 Borussiju Dortmund u finalu Lige prvaka odigranom u Londonu.




“Sretan sam i zadovoljan što smo još jednom ispisali povijest”, rekao je kapetan hrvatske reprezentacije koji igra u Madridu od ljeta 2012.


Modrić je s Real Madridom postao prvak Europe šesti put u posljednjih deset godina.


“Čudesno je ovo što radimo”, napomenuo je.


Španjolski prvak je međutim teže od očekivanog pobijedio petoplasiranu momčad njemačkog prvenstva.


“Bilo je ovo teško finale. U prvom poluvremenu nismo igrali dobro. Borussia je imala više prilika i bila je bolja”, rekao je Modrić. “Patili smo, ali smo znali da ćemo imati svoje prilike. Zaigrali smo zatim bolje i na kraju pobijedili”.


Real Madrid je slavio pogocima Danija Carvajala u 74. minuti i Viniciusa Juniora u 83. minuti.


Tom utakmicom se od Real Madrida oprostio 34-godišnji njemački veznjak Toni Kroos koji je s Modrićem igrao na sredini terena od ljeta 2014.


“Toni je odigrao dobro, a meni je drago zbog njega. Završio je nogometnu karijeru u klubu na najbolji mogući način. Čestitam mu i zahvaljujem na svemu što je napravio za klub”, izjavio je Modrić koji je ušao u igru u 85. minuti umjesto Kroosa.


Hrvatski igrač je poručio da će Real Madrid nastojati nastaviti pobjeđivati nakon što je ove sezone osvojio Ligu prvaka, španjolsko prvenstvo i Superkup.


“Potrebno je nastaviti tako jer je ovo Real Madrid”, napomenuo je. “Još nismo niti završili sa slavljem osvajanja Lige prvaka, a već nas pitaju o budućim titulama. Ali navikli smo, uvijek želimo više, a zato i jesmo uspješniji od drugih”, zaključio je Modrić.