Petak, 27. rujna 2024

Weather icon

Vrijeme danas

21 C°

PROCURILE INFORMACIJE

LIJEPA SVOTA Perišić u Hajduku igrao za jedan euro, evo koliko zarađuje u novom klubu

Autor: H.H.

26.09.2024. 13:58
LIJEPA SVOTA Perišić u Hajduku igrao za jedan euro, evo koliko zarađuje u novom klubu

Foto: Slavko Midzor/PIXSELL



Ivan Perišić prošlog je tjedna službeno postao igrač nizozemskog PSV Eindhovena gdje je stigao kao slobodan igrač nakon prekida ugovora s Hajdukom. Ugovor je potpisan na godinu dana, a u javnost je procurila informacija o njegovoj plaći u novom klubu. Perišić tako, neslužbeno, ima godišnju bruto plaću od 980 tisuća eura, odnosno neto plaću od pola milijuna eura, objavio je Capalogy.


Perišić je tako deseti najplaćeniji igrač u klubu, a  27. u ligi. Najplaćeniji igrač u PSV-u je bivši nogometaš Barcelone Sergino Dest koji zarađuje 3,9 milijuna. Za usporedbu, Josip Šutalo u Ajaxu zarađuje 2,5 milijuna bruto po sezoni i najplaćeniji je igrač lige.


Prema dostupnim podacima, Perišiću je ovo najniža plaća od sezone 2014/15., kad je u Wolfsburgu godišnje zarađivao 2,3 milijuna eura bruto. U Tottenhamu je zarađivao daleko više, preko 11 milijuna, a u Interu devet milijuna.




Nema podataka o tome koliko je zarađivao u Hajduku, ali je klub pri dolasku objavio da Perišić igra za simboličan iznos od jedan euro.