Četvrtak, 4. srpnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

20 C°

Godinu čine svoje

Leo Messi potvrdio da neće nastupiti na OI u Parizu: "Moram pažljivo birati natjecanja"

Autor: Hina

13.06.2024. 12:09
Leo Messi potvrdio da neće nastupiti na OI u Parizu:

Foto: Leo Messi/Foto REUTERS

Nastup na dva uzastopna turnira bi bilo previše - izjavio je Argentinac



ATLANTA  Argentinska nogometna ikona Lionel Messi izjavio je kako nee nastupiti na ovogodišnjim Olimpijskim igrama u Parizu iako je ranije ove godine izbornik argentinske olimpijske reprezentacije Javier Mascherano kazao kako je Messiju ostavio otvorena vrata za nastup.


“Razgovarao sam s Mascheranom i istina je kako smo obojica svjesni situacije kako sam ja u godinama u kojima ne mogu igrati svako natjecanje. Sada sam s reprezentacijom na Copa Americi, a kada bih išao i na Igre onda bih čak tri mjeseca izbivao iz kluba. Moram pažljivo birati natjecanja, a nastup na dva uzastopna turnira bi bilo previše. Imao sam sreće što sam nastupio na Olimpijskim igrama i osvojio zlato, to je prekrasno iskustvo koje nikada neću zaboraviti”, rekao je Messi u razgovoru za američku televizijsku postaju ESPN.


Messi je u sastavu argentinske reprezentacije koja će nastupiti na ovogodišnjoj Copa Americi, koja će se održati u SAD-u od 20. lipnja do 14. srpnja, a na kojoj Argentina brani naslov prvaka.




Prije 16 godina Messi je bio u sastavu reprezentacije Argentine na OI u Pekingu te je osvojio zlatno odličje.


U nogometnim reprezentacijama na olimpijskim igrama nastupaju igrači do 23 godine, ali u svakoj mogu nastupiti i trojica starijih igrača.


Olimpijske igre u Parizu održat će se od 26. srpnja do 11. kolovoza, a nogometni turnir započet će već 24. srpnja, odnosno dva dana prije otvaranja i samo 10 dana nakon finala Copa Americe.