Subota, 6. srpnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

28 C°

Prijateljske utakmice

Kylian Mbappe postigao dva pogotka i astitirao u pobjedi nad Luksemburgom

Autor: Hina

06.06.2024. 15:00
Kylian Mbappe postigao dva pogotka i astitirao u pobjedi nad Luksemburgom

Foto: Kylian Mbappe/Foto REUTERS

Francuski izbornik Didier Deschamps od početka je protiv Luksemburga postavio najjaču momčad



PARIZ Francuska nogometna reprezentacija pobijedila je u Metzu Luksemburg s 3-0 u prijateljskom ogledu, a istaknuo se najbolji francuski igrač Kylian Mbappe s pogotkom i dvije asistencije.


Francuski izbornik Didier Deschamps od početka je protiv Luksemburga postavio najjaču momčad, ali su Luksemburžani kapitulirali prvi put tek u 43. minuti, strijelac je bio Kolo Muani. Minimalnih 1-0 je bilo do 70. minute kada je Clauss povećao na 2-0, a obje asistencije kod uvodna dva gola Francuske upisao je Mbappe koji je pogotkom u 85. minuti postavio konačnih 3-0.


Na EP je Francuska smještena u skupinu D zajedno s Nizozemskom, Austrijom i Poljskom.




Belgija je u Bruxellesu igrala protiv Crne Gore te je pobijedila 2-0 golovima na kraju poluvremena. Kevin De Bruyne je bio strijelac prvog gola na susretu u 44. minuti, dok je u 94. s bijele točke pogodio Trossard za konačnih 2-0. Crnu Goru izbornički vodi nekadašnji proslavljeni hrvatski reprezentativac Robert Prosinečki.


Belgija će na EURU igrati u skupini E gdje su još Ukrajina, Slovačka i Rumunjska, a tijekom srijede prijateljski su ogled obavili i Slovaci. U Wiener Neustadtu Slovačka je lakoćom svladala San Marino s 4-0. Golove su dali Rigo u osmoj, Suslov u 10., Harasllin u 36. te Strelec u 58. minuti.


U srijedu se istaknuo i norveški napadač Erlling Haaland koji je postigao sva tri pogotka na ogledu svoje reprezentacije i Kosova u Oslu (3-0). Norveška neće nastupiti na prvenstvu u Njemačkoj.


Danska je na Parken stadionu u Kopenhagenu pobijedila Švedsku 2-1 vrlo lijepim golom Eriksena u 86. minuti. Prethodno su na samom početku utakmice postignuti pogoci na obje strane. Hojbjerg je doveo Dansku u vodstvo u drugoj minuti, dok je u devetoj izjednačio Isak.


Suparnici Danske u skupini B na Europskom prvenstvu su Engleska, Slovenija i Srbija, dok se Švedska nije plasirala na EURO.


Prijateljske utakmice:


Francuska – Luksemburg 3-0 (Kolo Muani 43, Clauss 70, Mbappe 85)


Danska – Švedska 2-1 (Hojbjerg 2, Eriksen 86 / Isak 9)


Belgija – Crna Gora 2-0 (De Bruyne 44, Trossard 90+3-11m)


Slovačka – San Marino 4-0 (Rigo 8, Suslov 10, Haraslin 36, Strelec 58)


Norveška – Kosovo 3-0 (Haaland 15, 70, 75)