Subota, 28. rujna 2024

Weather icon

Vrijeme danas

19 C°

FUTSAL

Kontrol biro i(li) Stanovi, prvi čin

Autor: Alen Plahinek

18.05.2024. 15:15
Kontrol biro i(li) Stanovi, prvi čin

Foto: MARIN GOSPIĆ/FUTSAL LIGA ZADAR



Sutra (nedjelja, 21 sat) u Mocirama će se igrati prva utakmica finala Prve lige Udruge za mali nogomet Zadarske županije, u kojoj će snage odmjeriti Stanovi i Kontrol biro Teatro bar. Kontrol biro je cijelu sezonu odigrao odlično, u osnovnom dijelu završio je drugi uz 16 pobjeda, tri remija i sedam poraza. U polufinalu KB je s ukupnih 6:1 svladao Raštane Kanelu, a sada ima priliku ponoviti uspjeh iz 2019. godine, kada je bio prvak najvišeg ranga malog nogometa u Zadarskoj županiji. Dino Kevrić, voditelj Kontrol biroa, uoči finala prokomentirao je svoju i protivničku momčad.


– Ovo je za nas jako dobra sezona, zadovoljni smo i s regularnim dijelom natjecanja i s polufinalnom pobjedom. U finalu nas očekuju Stanovi, sigurno najveće iznenađenje sezone. Iako su tijekom godine imali puno problema, u doigravanju su izbacili velike favorite Varoš i sad su »nadoknadili« zaostatke, puni su samopouzdanja. Povijest nas je naučila da u finalnim utakmicama u Mocirama nema favorita, izgledi su 50:50, sve je moguće. Idemo pokazati kvalitetu i »potući se«, dat ćemo sve od sebe i vjerujemo u pobjedu. Srećom, nemamo nikakvih problema s ozljedama, svi smo kompletni i jedva čekamo utakmicu. Pozvam gledatelje da nas dođu podržati u Mocirama i uživati u vrhunskom malom nogometu – izjavio je Kevrić.


S druge strane će im stajati sjajno raspoloženi Stanovi, koji u osnovnom dijelu sezone nisu bili toliko dominantni kao Varoš i Kontrol biro. Završili su četvrti, s 12 pobjeda, šest remija i osam poraza, no zato su se iskazali u doigravanju u kojem su u četvrtfinalu izbacili Young Boyse, a potom, iznenađujuće, u polufinalu Varoš nakon izvođenja šesteraca. Stanovi su prije dvije godine bili korak do titule, ali tada je od njih u finalu bila bolja Murvica, stoga im se sada nudi drugi prilika za osvajanje trofeja. Tomislav Zelić, voditelj Stanaraca, osvrnuo se na sezonu i najavio finale.


Foto: MARIN GOSPIĆ/FUTSAL LIGA ZADAR




– Sezona nam nije bila idealna, dugo smo se »tražili«. Imali smo dosta problema s ozljedama koje su nas desetkovale, a bilo je i obveza vezanih uz nogomet, stoga je rezultat u konačnici bio takav kakav jest. U svakom slučaju, cilj je bio plasman u doigravanje. Ne samo da smo to ostvarili nego smo došli do finala, u kojem nas očekuje još jedan vrlo zahtjevan protivnik. Kontrol biro je kompaktna momčad, svi igrači su iskusni nogometaši i sportaši, sigurno nam neće biti lako. Dat ćemo sve od sebe, idemo se nadigravati, ulazimo maksimalno samouvjereni, spremni i srčani. U prvoj utakmici sigurno će biti malo čvršća igra, dok će drugi susret biti ipak rasterećeniji. Igrači su skoro svi na broju, jedino neće biti Filipa Sentića koji je ozlijeđen, to je za nas poprilično veliki hendikep – rekao je Zelić.