Srijeda, 16. listopada 2024

Weather icon

Vrijeme danas

24 C°

ŠESTO KOLO

Juniori i kadeti u donjem domu, pionirima i kadetima šest pobjeda

Autor: Šime Ćurko

15.10.2024. 11:25
Juniori i kadeti u donjem domu, pionirima i kadetima šest pobjeda

Foto: NK Abeceda



Juniori i kadeti Zadra i Dalmatinca u šestom kolu Prve lige Središta Split ugostili su Junak i GOŠK Kaštela. Dvoboj juniora Zadra i Junaka donio je deset golova, po pet s obje strane. Završilo je tako podjelom bodova u dvoboju u kojem su igrači Jure Čulina vodili 3:1. Kadeti su bili bolji od Sinjana s 3:1, dok je Dalmatinac upisao poraz i remi.


Računajući dvije najstarije kategorije, najbolji plasman klubova iz Zadarske županije je šesto mjesto kadeta Zadra. Dovoljan razlog za zabrinutost kad je riječ o nogometnoj budućnosti.


Bolja je situacija u dva mlađa uzrasta. Pioniri Zadra su prvi, a mlađi pioniri drugi nakon što su obje kategorije u Kaštel Sućurcu pobijedile domaći Jadran.




Pioniri Abecede su u Turnju svladali dubrovački GOŠK s 3:0, ostvarivši petu pobjedu u isto toliko nastupa, dok su mlađi pionire vršnjake s juga Hrvatske svladali s 1:0 i vratili se na pobjednički kolosijek nakon poraza od Hajduka u prethodnom susretu.


Rezultatski neizvjesnija bila je utakmica mlađih selekcija, što je bilo i za očekivati, s obzirom na da je GOŠK do prošlog vikenda bio drugoplasirana momčad lige. Nakon poluvremena u kojemu su mreže mirovale, pogodak odluke zabio je David Kalcina glavom u 55. minuti i do kraja se rezultat nije mijenjao.


– Još jedna jako dobra utakmica s naše strane. Većim dijelom smo kontrolirali igru, stvorili konkretnije prilike i na kraju zasluženo pobijedili. Veseli me tako dobar ulazak u sezonu, pogotovo zbog igrača, koji su to zaslužili svojim pristupom i angažmanom na treninzima. Samo tako trebaju nastaviti – kazao je Jure Perković, trener mlađi pionira Abecede.


Pioniri Abecede su već na početku utakmice pokazali jasnu namjeru nastaviti pobjednički niz. Mrežu gostiju načeo je Karlo Pašeta u 10. minuti, a već tri minute kasnije na 2:0 povisio je Jure Marelić spektakularnim golom sa svoje polovice terena. Završnih 3:0 postavio je Toni Lučić u 77.


– Bilo mi je jako važno da igrači ne polete nakon pobjede protiv Hajduka i da eventualno ne podcijene ovog protivnika, koji nije bio nimalo bezazlen.


Odlično su prihvatili sve ono što smo dogovarali u pripremi i to primijenili na terenu od samoga početka i to me kao trenera posebno raduje. To je ujedno i putokaz za svaku sljedeću utakmicu – istaknuo je Roko Prtenjača, trener Abecedinih pionira.