Subota, 6. srpnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

18 C°

Zlatko Dalić

Izbornik Vatrenih uoči generalke za EURO: "Portugal je veliki test, da vidimo gdje smo..."

Autor: Portal Novi list

07.06.2024. 20:00
Izbornik Vatrenih uoči generalke za EURO:

Foto: Zlatko Dalić/Foto V. KARUZA

Hrvatska nikada nije pobijedila Portugal, oni imaju sjajnu reprezentaciju i sjajnog izbornika Martineza, želim im svu sreću i možda se sretnemo na EURO-u - rekao je Dalić



LISABON Zlatko Dalić najavio je na presici u Lisabonu utakmicu protiv Portugala koja je zakazana u subotu od 18.45 sati.


– Utakmica protiv ekipe koja je jedan od glavnih favorita za osvajanje EURO-a, za nas je to prilika da pružimo šansu šesnaestorici igrača, da probamo ideje koje smo htjeli provesti i da nakon te utakmice imamo vremena za popraviti one stvari koje trebamo. To je velik test, ali mislim da je to dobro, da vidimo gdje smo.


Što mislite o portugalskoj reprezentaciji?




– Imamo vrlo tešku skupinu na EURO-u, htjeli smo suparnika sličnog španjolskoj reprezentaciji. Ovo je dobar izbor i nema boljega testa od ove utakmice, protiv jedne od najjačih momčadi. Hrvatska nikada nije pobijedila Portugal, oni imaju sjajnu reprezentaciju i sjajnog izbornika Martineza, želim im svu sreću i možda se sretnemo na EURO-u.


 Ima li umora u momčadi?


– Imali smo 7-8 dobrih treninga, bitno je igrače i odmoriti. Nadam se da smo ih uspjeli osvježiti, svi su zdravi i spremni, svi će trenirati večeras. Do utakmice u Berlinu imamo pet, šest dana, tada kreće prava priprema.


Što očekujete od sutrašnje utakmice?


– Imali smo sjajne rezultate na zadnja dva Svjetska prvenstva. Sada nam je prvi cilj da prođemo skupinu, moramo to pokušati napraviti, a Portugal je dobar test i iz te ćemo utakmice dobiti dobre stvari i imati pravu sliku koja će nas usmjeriti onda prema Španjolcima. Nikad nismo pobijedili Portugal. Portugal ima sjajnu reprezentaciju, sjajnog izbornika Martineza, koji je moj prijatelj, i to je bio naš dogovor. Igrali smo i prije zadnjeg EURO-a s Belgijom, kad je on bio izbornik i daj Bože da se sretnemo, recimo, u finalu prije susreta u Ligi nacija, koja nas čeka na jesen – rekao je izbornik Vatrenih.