Utorak, 2. srpnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

21 C°

EURO

Izabrali smo najboljih 11 trećeg kola Europskog prvenstva

Autor: Robert Hrkać

27.06.2024. 16:57
Izabrali smo najboljih 11 trećeg kola Europskog prvenstva

Foto: REUTERS



Zaključena je grupna faza Europskog prvenstva u Njemačkoj, a u ne baš golovima bogatom trećem kolu izdvojili su se:


Giorgi Mamardashvili


Ponovno je vratar Gruzije bio na visini zadatka. U neočekivanoj pobjedi protiv Portugala upisao je pet obrana, od čega treba izdvojiti sjajne reakcije kod šuteva Semeda i Dalota. Svekupno je Mamardashvili u grupnoj fazi obranio 21 šut. Fenomenalno.




Joachim Andersen


U jednom trenutku su na terenu Allianz Arene zajedno bili Vlahović, Mitrović i Jović, ali Joachim Andersen se s njima fantastično nosio. Danac je već dulje vrijeme u zavidnoj formi, kako u Crystal Palaceu, tako i u nacionalnoj vrsti.


Vanja Drkušić


Branič Slovenije toliko je oduševio protiv Engleske da ga je i prestižni Guardian proglasio igračem utakmice. Harry Kane se nije naigrao pored njega, kao ni ostali engleski ofenzivci.


Wout Faes


Iako mu je Yaremchuk stvarao probleme, ipak se ne smiju zanemariti ključni blokovi Faesa koji su spriječili Dovbyka da pronađe mrežu Casteelsa, ostavivši Belgiju na turniru.


Alexander Prass


Prassov ubačaj Donyell Malen skrenuo je u vlastitu mrežu za prvi pogodak Austrije u pobjedi protiv Nizozemske. Odlično je kombinirao s Grilitschom na lijevoj stani, kojom je u potpunosti vladao.


Hakan Calhanoglu


Napokon je Calhanoglu došao do svog prvog gola na velikim natjecanjima. U svom je stilu pogodio suprotni kut Staneka, ali osim gola, vidljivo je da svi opasni turski napadi prolaze kroz njegove  ‘ruke’.


Marcel Sabitzer


Iako u drugoj ulozi u odnosu na ono što radi u Borussiji Dortmund, Sabitzer je ‘x faktor’ Rangnickove Austrije. Bliže je golu, što mu savršeno odgovara. Fantastično je pogodio rašlje Verbruggena za prvo mjesto u skupini.


Ousmane Dembele


Što bi tek bilo da Dembele ima završnicu Mbappea. Znamo. Bio bi ozbiljan kandidat za Ballon d’Or. Protiv Poljske je radio dar-mar na desnoj strani, iznudio je i penal, a takvom je lakoćom stvarao višak. No može još bolje.


Mattia Zaccagni


Zaccagni nas je zavio u crno kao Semih Senturk. Odmjerenim udarcem je naciljao gornji kut Dominika Livakovića i spasio Talijane od ispadanja.


Khvicha Kvaratskhelia


‘Kvaradona’ je otvorio Portugalce, a dovršio ih je Mikautadze. U drukčijem sustavu bi njegove kvalitete još više došle do izražaja, ali krilnom napadaču Napolija malo treba da sije kaos u protivničke obrane.


Niclas Fullkrug


Stameni Fullkrug nastavio je svoj fantastičan niz u njemačkom dresu, zabivši glavom Švicarcima za 1 : 1 u sudačkoj nadoknadi. U nokaut fazi mora dobiti više minuta.