ponedjeljak, 2. rujna 2024

Weather icon

Vrijeme danas

25 C°

Novi izbornik

Ivica Olić okupio U-21 reprezentaciju, utakmice propušta Dion Drena Beljo

Autor: Portal Novi list

02.09.2024. 15:00
Ivica Olić okupio U-21 reprezentaciju, utakmice propušta Dion Drena Beljo

Foto: Ivica Olić/Foto PIXSELL



U-21 reprezentacija okupila se uoči nastavka kvalifikacija za Europsko prvenstvo 2025. godine. U nadolazećem ciklusu, Hrvatska će igrati protiv Farskih Otoka i Portugala.


Hrvatska U-21 reprezentacija okupila se uoči nova dva susreta kvalifikacija za Europsko prvenstvo 2025. godine, a momčad je dočekao novi izbornik Ivica Olić koji je sve do kraja Europskog prvenstva obnašao dužnost pomoćnog trenera izborniku A selekcije, Zlatku Daliću.


“Zahvalio bih se Daliću na prilici koju mi je dao na kraju igračke karijere i početka trenerske. Jeza me prođe kada se sjetim tih osam godina. Zahvalan sam na prilici da radim u stožeru Zlatka Dalića, imao je veliko strpljenje jer sam, tek sada vidim, bio jako zelen. Želim puno uspjeha i radujem se novoj suradnji, mene kao izbornika U-21 i njega kao A selekcije.




U četvrtak, 5. rujna, Hrvatska će na domaćem terenu igrati protiv Farskih Otoka u Zagrebu, dok će pet dana kasnije, 10. rujna, u Karlovcu igrati protiv Portugala.


“Farski otoci su reprezentacija koju drži rezultat, bacaju se na glavu i daju sve od sebe. Obratio bih pozornost na njih, o Portugalu ne treba pričati jer on uvijek ima vrhunske rezultate i odlične rezultate”, rekao je Olić dodavši kako ova generacija može napraviti velike stvari.


“Ova generacija ima kvalitetu više u ofenzivnom dijelu. Ima luksuz izabrati tko će igrati. Deficitarni smo na bočnim pozicijama, ali to je nedostatak i mlađih reprezentacija. Zadovoljan sam onime što imam, to su dobri dečki koji igraju u svojim klubovima. Nadam se da ćemo se brzo dobro upoznati i napraviti dobre stvari”, rekao je Olić.


Zbog ozljede, ovaj ciklus propustit će Dion Drena Beljo koji je napustio teren u utakmici svoga Rapid Beča proteklog vikenda, a pozvani su Marin Prekodravac iz Šibenika i Antonio Baždarić iz Lokomotive.