Subota, 29. lipnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

34 C°

Hr. vitez osvojio Kup

Ivan Šimurina: Sretni smo zbog našeg mjesta i navijača

Autor: Šime Ćurko

30.05.2024. 18:06
Ivan Šimurina: Sretni smo zbog našeg mjesta i navijača

Foto: NK HRVATSKI VITEZ



Nogometaši Hrvatskog viteza Posedarje pobjedom 3:1 u finalu na Stanovima protiv Škabrnje ’91 osvojili su Županijski kup. Posljednji, i do ove godine jedini Kup Posedarci su u svoje vitrine donijeli 1997., kada su u finalu na Stanovima s 5:0 pobijedili Sv. Mihovil. Za Hrvatski vitez su tada pod vodstvom trenera Nade Kovačevića nastupili: Šehić, Burčul, L. Kajtazi, Bolić, Klanac, Paleka, M. Kajtazi, Vulić, Viduka, Mandić, Lazanja, Demo, Šimurina, Baljak, Brala, Matić.


– Bio sam na toj utakmici, imao sam tada pet godina – kaže Ivan Šimurina, trener Hrvatskog viteza za koji danas nastupaju neki drugi igrači, u pravilu svi iz Zadarske županije.


– Jako smo sretni nakon ove pobjede. Prije svega zbog našeg mjesta i navijača, zatim zbog uprave, igrača i nas koji smo u stručnom stožeru. Osvojiti Županijski i izboriti Hrvatski kup nakon toliko godina sigurno je jedan od najvećih uspjeha u povijesti kluba. Veliki korak napravili smo pobjedom protiv Zadra, kojeg smo drugu godinu zaredom izbacili u četvrtfinalu. Međutim, sada smo otišli do kraja i napravili pravi posao.


Foto: NK HRVATSKI VITEZ




Šimurina ističe da put do pobjede nije bilo lagan.


– Čestitam svojim igračima, kao i Škabrnji, koja je bila jako dobra. Trener Josip Butić ih je odlično postavio, i uz dosta muke smo uspjeli pobijediti. Osjećao se i psihološki pritisak nad našim igračima jer je bilo jasno da smo favoriti, ne samo u ovoj utakmici nego i od onog trenutka kada su ispali Zadar i Primorac. Dobro smo se nosili s tim teretom i ovo je uspjeh koji će pamtiti generacije našeg kluba. Baš kao što sam i ja zapamtio Kup iz 1997. – podvukao je mladi trener koji je momčad preuzeo na polusezoni nakon odlaska Marka Pinčića.


A koliko HV-u znači ovaj uspjeh potvrdila je velika fešta u Posedarju u srijedu navečer. Doista, bila je to sjajna sezona budući da se Kup »naslonio« na odlične izvedbe u Trećoj NL Jug u kojoj je osvojeno četvrto mjesto.


Josip Butić preuzeo je klupu Škabrnje ’91 prošle zime i potpisao odlično proljeće momčadi s Vlačina.


– Čestitam Hrvatskom vitezu na pobjedi i želim im puno uspjeha u Hrvatskom kupu. Presudili su kvaliteta i fizička pripremljenost suparnika. Naravno da nam je žao zbog poraza, ali nastup u finalu je veliki uspjeh za Škabrnju, na koji svi možemo biti ponosni – zaključio je Butić, kojem su posedarski navijači skandirali: “Jole, Jole”. Očito nisu zaboravili uspjehe koje je Butić ne tako davno ostvario s Hrvatskim vitezom.