Srijeda, 26. lipnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

27 C°

Svečanost

HNS uoči utakmice na Rujevici prigodno darivao Billa Belichicka, priznanja Daliću i Tucku

Autor: Hina

03.06.2024. 20:35
HNS uoči utakmice na Rujevici prigodno darivao Billa Belichicka, priznanja Daliću i Tucku

Foto: Bill Belichick i Zlatko Dalić/V. KARUZA

Prije utakmice izbornik Dalić, te izbornik vaterpolske reprezentacije Ivica Tucak su dobili posebne zahvalnice Zbora udruga hrvatskih gardijskih postrojbi



RIJEKA Svečano je bilo na Rujevici uoči prijateljskog susret između nogometnih reprezentacija Hrvatske i Sjeverne Makedonije.


Poseban gost “Vatrenih” bio je legendarni trener američkog nogometa, Bill Belichick koji je dobio hrvatski dres s brojem 8 i prezimenom Biličić, što simbolizira osam Super Bowla koje je osvojio.


Legendarnom NFL treneru u ponedjeljak je i predsjednik Vlade Andrej Plenković uručio domovnicu u povodu stjecanja hrvatskog državljanstva.




Belichick se zahvalio na domovnici istaknuvši kako se radi o velikoj časti te da je sretan što je ovdje, u Hrvatskoj. Dodao je kako je ponosno nosi hrvatsku zastavu na znački na reveru u svakoj prilici u kojoj to može, a što je nedavno dopušteno i u NFL-u.


“Volim Hrvatsku”, poručio je, a premijeru Plenkoviću uručio je loptu američkog nogometa.


Na Rujevici je uokvireni dres s brojem 100 dobio Mateo Kovačić koji je postao jedanaesti hrvatski reprezentativac u “klubu 100”. Dres su mu predali predsjednik Hrvatskog nogometnog saveza (HNS) Marijan Kustić, tehnički direktor hrvatske reprezentacije Stipe Pletikosa i ambasador HNS-a Šime Vrsaljko.


Prije utakmice izbornik Dalić, te izbornik vaterpolske reprezentacije Ivica Tucak su dobili posebne zahvalnice Zbora udruga hrvatskih gardijskih postrojbi.