Utorak, 18. lipnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

32 C°

ususret utakmici

[FOTO] U Berlinu počelo navijačko ludilo! Glavni njemački grad preplavljen kockicama

Autor: Portal ZL

15.06.2024. 15:00
[FOTO] U Berlinu počelo navijačko ludilo! Glavni njemački grad preplavljen kockicama

Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL



Navijačko ludilo u Berlinu je počelo! U glavni grad Njemačke stigla je i najveća hrvatska zastava na svijetu, ona iz Crikvenice. Zastava duga 107, a široka 12,5 metara prati Vatrene na svim velikim natjecanjima u posljednjih 20 godina pa tako neće propustiti ni ovaj EURO.





Kamper sa zastavom stigao je u Berlin dan prije utakmice sa Španjolskom, taman da se uklopio u početak navijačke euforije u kojoj će prema nekim procjenama danas sudjelovati gotovo sto tisuća Hrvata. Jasno, dio njih je uspio doći do ulaznica za susret sa Španjolcima, ostatak će se okupljati u fan zonama i trgovima.


Najveća “ludnica” je na Breitscheidplatzu gdje su organizatori Europskog prvenstva i Grad organizirali Fan Meeting Point.




Breitscheidplatz je jedan od trgova u središtu Berlina. Zajedno s bulevarom Kurfürstendamm označava središte bivšeg Zapadnog Berlina i današnjeg City Westa. Premda su navijači stizali i ranije, službeni program je počeo u 12 sati, a za zabavu je bio zadužen DJ Josepo koji je puštao prigodne “navijačke” pjesme.


Teško je nabrojati gradove i države iz kojih su hrvatski navijači stigli u Berlin. Mnogi i bez ulaznica, no to ih nije zaustavilo u zabavi.




“Valjda ću do finala uspjeti kupiti barem jednu ulaznicu, bilo bi sjajno da Hrvatska u finalu igra protiv Njemačke” kazao nam je Timon, njemački Hrvat iz Berlina.


Premda je njemačka policija “alergična” na baklje i pirotehniku, nekoliko hrvatskih navijača ih je ipak upalilo, no sve je prošlo bez incidenata. Na Breitscheidplatzu se pojavila u skupina španjolskih navijača koja je oduševila prisutne skandiravši Luki Modriću.


“Luka je čudo, Realova legenda. Jedino se nadamo da danas neće biti njegov dan,” kazali su Španjolci.


Španjolci se čudo odakle Hrvatima toliko ulaznica.


“Jel’ netko od vas ostao kod kuće ili su svi u Berlinu,” čudili su se Španjolci.


Nakon “fešte” na Breitscheidplatz, dio hrvatskih navijača će se uputiti prema Olimpijskom stadionu gdje je utakmica, dok onima bez ulaznice preostaje fan zona kod Brandenburških vrata.



Foto PIXSELL