ponedjeljak, 1. srpnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

32 C°

EURO 2024

FOTO Tisuće navijača dočekale Vatrene na trgu u Neuruppinu, Kustić nije krio oduševljenje

Autor: Hina

09.06.2024. 19:35
FOTO Tisuće navijača dočekale Vatrene na trgu u Neuruppinu, Kustić nije krio oduševljenje

Foto: PIXSELL



Hrvatska nogometna reprezentacija doputovala je u Neuruppin, svoju bazu u kojoj će biti smještena za vrijeme Europskog prvenstva u Njemačkoj.


Hrvatskoj reprezentaciji je priređen svečani doček u srcu grada, na “Schulplatzu” (školskom trgu), a okupilo se više tisuća hrvatskih navijača potvrđujući kako će “Vatreni” na EURO-u igrati na domaćem terenu. Hrvatski navijači od jutra su se okupljali u ovom gradiću s nešto više od 30.000 stanovnika. Stizali su iz okolice Berlina, ali i iz udaljenjih gradova poput Munchena i Hamburga.


“Vatrene” je dočekao i gradonačelnik Nico Ruhle.


Foto PIXSELL


Foto PIXSELL




“Sretan sam i ponosan što ste izabrali naš gradić, sve ćemo učiniti kako bi hrvatskim igračima boravak ovdje protekao u najboljem redu. Najvažnije je da svi ostanete zdravi,” kazao je.


“Školski trg sa starom gimnazijom je povijesno značajno mjesto u gradu na kojem se i danas odvijaju važni događaji,” objašnjava gradonačelnik Neuruppina Nico Ruhle koji se raduje nezaboravnim iskustvima za sve ljubitelje nogometa i one koje će atmosfera zaraziti.


Prisutne je pozdravio i hrvatski veleposlanik u Njemačkoj Gordan Bakota.


“Osobita mi je čast da vas sve mogu pozdravit. U svakom narodu je najbitnija tradicija, a kod nas su tradicija uspjesi u sportu, posebno naših Vatrenih. Nema takvih stvari koje mogu povezati naš narod kao hrvatska reprezentacija. Vi ste najbolja diplomacija i promocija za našu zemlju,” dodao je hrvatski veleposlanik u Njemačkoj Gordan Bakota.


Prvi čovjek HNS-a Marijan Kustić bio je oduševljen dočekom reprezentacije.


“Dirnuli ste nas, naši igrači su to zaslužili. Nismo slučajno izabrali ovaj kamp. Ovo je sigurno najbolji kamp za ovaj EURO. Iznad svih Hrvatska,” kazao je Kustić izazvavši oduševljenje hrvatskih navijača.


Foto PIXSELL


Foto PIXSELL


Hrvatsku reprezentaciju večeras očekuje i trening, dok će Zlatko Dalić održati konferenciju za novinare.


Hrvatsku reprezentaciju u ponedjeljak očekuje i otvoreni trening, nakon čega će Dalić spustiti “zastor” i preostale treninge do prvog ogleda protiv “Furije”, već uobičajeno, zatvoriti za javnost.


“Vatreni” će biti smješteni u resortu Mark Brandenburg na obali jezera Ruppiner, a trenirat će na Volksparkstadionu koje je udaljen manje od deset minuta vožnje od hotela.


Zanimljivo, unutrašnjost malog stadiona u Neuruppinu ukrašena je velikim fotografijama koje prikazuju neke od najvećih trenutaka u povijesti hrvatskog nogometa.


Smještaj u Neuruppinu bio je velika želja čak 13 reprezentacija, ali je HNS najbrže reagirao.


Neuruppin se nalazi 75 kilometara od Olimpijskog stadiona u Berlinu gdje Hrvatska 15. lipnja otvara EURO protiv Španjolske. Do Hamburga, gdje Dalićeve odabranike očekuje Albanija, je 225 kilometara, a do Leipziga u kojem igramo protiv Italija je 227 kilometara.


Foto PIXSELL


Hrvatski nogometni savez odabrao je po četiri opcije u svakoj od tri regije EURO-a još u srpnju 2022. godine, prvog dana kada se to moglo učiniti, a nakon inspekcije postignut je konsenzus kako je Neuruppin najbolja opcija za hrvatsku reprezentaciju.


Italija i Albanija su smještene u okolici Dortmunda. “Azzurri” će bazu imati u Iserlohnu, 37 km od Dortmunda, dok će Albanija biti u Kamenu, 25 km sjevero-istočno od Dortmunda.


Španjolska je na jugu Njemačke u Donaueschingenu, 30 km sjeverno od švicarskog grada Schaffhausena.