Srijeda, 26. lipnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

24 C°

Koliko novaca...

FIFA je smanjila nagradni fond na SP-u klubova, Ancelotti tvrdi da Real Madrid neće nastupiti

Autor: Hina

10.06.2024. 12:46
FIFA je smanjila nagradni fond na SP-u klubova, Ancelotti tvrdi da Real Madrid neće nastupiti

Foto: Carlo Ancelotti/Foto REUTERS

Jedna utakmica Real Madrida vrijedi 20 milijuna, a FIFA nam nudi taj iznos za čitavo natjecanje - rekao je trener Reala



RIM  Trener europskog nogometnog prvaka Reala iz Madrida Carlo Ancelotti izjavio je kako njegova momčad neće nastupiti na Svjetskom klupskom prvenstvu koje bi se trebalo održati krajem sljedeće sezone u SAD-u nakon što je Međunarodni nogometni savez (FIFA) značajno smanjio nagradni fond.


“FIFA može zaboraviti na to, klubovi i igrači neće nastupiti na tom turniru. Jedna utakmica Real Madrida vrijedi 20 milijuna, a FIFA nam nudi taj iznos za čitavo natjecanje. Naš odgovor je negativan. Kao i mi, i ostali će klubovi odbiti pozivnicu”, kazao je Ancelotti u razgovoru za talijanski dnevnik Il Giornale objavljen u ponedjeljak povodom 65. rođendana trofejnog talijanskog trenera.


Na prvom Svjetskom klupskom prvenstvu na kraju sljedeće sezone trebala bi nastupiti 32 kluba, od toga 12 europskih s najboljim koeficijentom.




U netom okončanoj sezoni Ancelotti je s Realom uz 15. naslov europskog prvaka osvojio i naslov španjolskog prvaka. Upitan kako uspijeva zadržati strast prema svom poslu odgovorio je:


“Ne vidim ništa osobito novo, to je uvijek bio moj posao. Uspijevam zadržati strast tako da proživljavam utakmicu i uvijek sam uspijevao održavati ravnotežu. Uspio sam i prebroditi trenutke koji nisu bili osobito pozitivni za mene, kao na primjer nakon epizode u Evertonu kada su ljudi mislili da sam gotov i da sam prestar”.