Svi novinari i suradnici ESPN-a glasali su u anketi u kojoj je kapetan hrvatske nogometne reprezentacije i vezni igrač Real Madrida zavrijedio odlično 55. mjesto. Takva pozicija je time vrjednija ako se zna da su iza Modrića ostali brojnih ugledni nogometaši.


Primjerice, njegov novi suigrač Kylian Mbappe se nalazi na 65. mjestu, iza Modrića je i legendarni Barcelonin dvojac pa je tako Andres Iniesta na 70., a Xavi na 75. mjestu. Brazilski Ronaldo je tek na 87. mjestu, a jedva su se među sto najboljih ugurali Ronaldinho na 94. poziciji i Zlatan Ibrahimović koji je poziciju iza.


Od zanimljivih imena iza Modrića su sprinterice Allyson Felix i Shelly-Ann Fraser Pryce, košarkaši Jason Kidd, Kawhi Leonard i James Harden, tenisač Andy Murray i tenisačica Venus Williams, zvijezda američkog nogometa Aaron Rodgers ili, pak, boksač Manny Pacquiao.




Uz Modrićevu objavu na 55. mjestu i nizanje svih njegovih uspjeha tijekom velike karijere, ESPN navodi i riječi njegovog trenera u Realu Carla Ancelottija „osim što je vrhunski igrač, jedan od najboljih na svijetu, Modrić je još spektakularnija osoba“. Navodi se i kako je Modrić u Realu, ali i hrvatskoj reprezentaciji, stvorio „nemilosrdnu pobjedničku kulturu“.


ESPN je dosad javnosti predočio imena koja se nalaze od 51. do 100. mjesta, a tek će naknadno objaviti pedeset najboljih. U uskom krugu favorita za sam vrh su Tom Brady, legendarni ‘quarterback’ američkog nogometa, košarkaš LeBron James, trojica tenisača Rafael Nadal, Novak Đoković i Roger Federer te Serena Williams, golfer Tiger Woods i nogometaš Lionel Messi.