Subota, 5. listopada 2024

Weather icon

Vrijeme danas

15 C°

Prijateljske utakmice

Erling Haaland postigao sva tri pogotka u pobjedi Norveške nad Kosovom

Autor: Hina

05.06.2024. 21:17
Erling Haaland postigao sva tri pogotka u pobjedi Norveške nad Kosovom

Foto: Erling Haaland/Foto REUTERS

Na njegovu žalost, ali i mnogih nogometnih zaljubljenika, još će jedno veliko natjecanje, skorašnji EURO u Njemačkoj, proći bez Haalanda



PARIZ U srijedu su odigrane nove prijateljske nogometne utakmice, a istaknuo se napadač norveške reprezentacije Erling Haaland koji je postigao tri pogotka u pobjedi 3-0 protiv Kosova.


U Oslu je Norveška ostvarila uvjerljivu pobjedu, a napadač Manchester Cityja se poigravao sa suparničkom obranom. Na njegovu žalost, ali i mnogih nogometnih zaljubljenika, još će jedno veliko natjecanje, skorašnji EURO u Njemačkoj, proći bez Haalanda.


Danska je na Parken stadionu u Kopenhagenu pobijedila Švedsku 2-1 golom Eriksena u 86. minuti. Prethodno su na samom početku utakmice postignuti pogoci na obje strane. Hojbjerg je doveo Dansku u vodstvo u drugoj minuti, dok je u devetoj izjednačio Isak.




Suparnici Danske u skupini B na Europskom prvenstvu su Engleska, Slovenija i Srbija, dok se Švedska nije plasirala na EURO.


U Wiener Neustadtu Slovačka je lakoćom svladala San Marino s 4-0. Golove su dali Rigo u osmoj, Suslov u 10., Harasllin u 36. te Strelec u 58. minuti. Slovačka će na EP igrati u skupini s Belgijom, Ukrajinom i Rumunjskom.


Prijateljske utakmice:


Danska – Švedska 2-1 (Hojbjerg 2, Eriksen 86 / Isak 9)


Slovačka – San Marino 4-0 (Rigo 8, Suslov 10, Haraslin 36, Strelec 58)


Norveška – Kosovo 3-0 (Haaland 15, 70, 75)