Srijeda, 26. lipnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

21 C°

EURO

Engleska upisala bodove protiv Srbije, junak Bellingham

Autor: Robert Hrkać

17.06.2024. 11:42
Engleska upisala bodove protiv Srbije, junak Bellingham

Foto: REUTERS/Piroschka Van De Wouw



Engleska je minimalnom pobjedom protiv Srbije krenula u lov na svoj prvi naslov europskog prvaka, a jedini pogodak na utakmici postigao je Jude Bellingham, koji je u 13. minuti glavom pospremio ubačaj Bukaya Sake s lijeve strane.


Unatoč trijumfu, engleski navijači ne mogu biti zadovoljni predstavom svojih zvijezda. Sredina Rice – Alexander – Arnold – Bellingham – Foden djelovala je disfunkcionalno, a Harry Kane je bio odsječen u vrhu napada. Izbornik Gareth Southgate odlučio je prepustiti posjed ‘Orlovima’, čiji su napadi mahom bili jalovi. Vlahović i Mitrović nisu dobili pravu loptu od svojih veznjaka, dijelom zbog zgusnute engleske obrane. Osim pogotka Bellinghama, Engleska je još imala nekoliko napadačkih bljeskova, Kane je pogodio gredu nakon ubačaja Jarroda Bowena, a Walker je zamalo bio neprecizan.


Izbornik Srbije Dragan Stojković iznenadio je tamošnju javnost izostavljanjem iz početnih 11 glavnog razigravača Dušana Tadića, koji je ipak dobio šansu u drugom dijelu. Njegovim ulaskom Srbija nije previše dobila, no opet je veznjak Fenerbahčea skuhao jednu opasnu situaciju, koju nije uspio kapitalizirati Luka Jović.




Srbi iduću utakmicu igraju protiv Slovenije, koja na svom kontu ima jedan bod iz meča protiv Danske, dok će Engleska u reprizi polufinala s prošlog Eura tražiti nove bodove. Podsjetimo, Engleska i Danska su 2021. odigrali dramatičnih 120 minuta na Wembleyju, a sretnija su bila ‘Tri Lava’. Nakon što je u regularnom dijelu bilo 1 : 1, pogodak za englesko finale zabio je Kane nakon kontroverzno dosuđenog kaznenog udarca. Kaneov udarac s bijele točke obranio je Schmeichel, no bivši napadač Spursa pospremio je odbijanac za konačnih 2 : 1.