Nedjelja, 8. rujna 2024

Weather icon

Vrijeme danas

31 C°

Jedinstveni slučaj

Dragan i Šime Župan, otac i sin, strijelci za Novalju

Autor: Šime Ćurko

08.09.2024. 14:33
Dragan i Šime Župan, otac i sin, strijelci za Novalju


Prošle sezone Dragan Župan, legendarni bivši kapetan Nogometnog kluba Zadar (U HNL-u je igrao i za Šibenik, Međimurje, Istru 1961) i njegov sin Šime odigrali su prvu službenu utakmicu u istom dresu, onom NK-a Novalja. Prošlo je u međuvremenu godinu dana, Dragan se približio 42. rođendanu, Šime 20., a priča je jučer dobila nastavak.


Otac i sin zabili su na istoj prvenstvenoj utakmici i to za preokret svoje momčadi. U 3. kolu Treće NL zapad Novalja je na svom igralištu Straško ugostila Banjole i od 10. minute gubila 0:1. Stanje na semaforu nije se mijenjalo sve do 61., kada je dosuđen jedan slobodan udarac u korist domaćina u “zoni tata Župan”. Pokušajte pogoditi gdje je lopta završila? Naravno, u rašljama, 1:1. Jedanaest minuta kasnije maestro prekida ponovno je došao na svoje. Namjestio je loptu pored korner zastavice i u svom stilu ubacio na drugu vratnicu. Tamo je loptu spremno dočekao Šime, opalio iz voleja i neobranjivo pogodio u suprotni kut za 2:1.


Novalja je tako došla do prve pobjede u sezoni, a otac i sin Župan ispisali su još jednu posebnu stranicu nogometne povijesti, ne samo u Hrvatskoj, nego možda i u svijetu. Inače, Novalja bi se mogla preimenovati u Zadar II. Naime, osim Župana za momčad s otoka Paga, koja je svojevremeno igrala i kvalifikacije za Prvu HNL, protiv Banjola su nastupili i Zadrani Roko Morić, Jure Jerbić, Josip Iveljić, Marko Kojić, Ivan Tokić, Marko Jordan, Josip Stokić, a na klupi je Ivica Datković, nekadašnji igrač i trenera NK-a Zadar.