Srijeda, 17. srpnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

34 C°

Bodulo cup 2024.

Dom Sv. Ana u finalu pobijedio Brodaricu

Autor: Šime Ćurko

12.07.2024. 09:54
Dom Sv. Ana u finalu pobijedio Brodaricu

Foto: BODULO CUP



Na igralištu Područne škole na Puntamici završio je malonogometni turnir na male branke Bodulo cup 2024. Turnir, koji se igrao u pet kategorija (seniori, veterani, mlađi pioniri, tići, papaline), okupio je rekordnih 108 momčadi, a organizirao ga je Frane Fatović. Bilo je to već 25. izdanje turnira na Puntamici, koji se dugo godina zvao Feručo Vukoša Feri.


– Sretan sam što smo nastavili tradiciju održavanja turnira, koji je po mnogočemu poseban. Od ambijenta u kojem se igra, veličine terena, blizine mora i svega ostalog što ga krasi. Organizacijski je bilo jako zahtjevno, ali uspjeli smo sve privesti kraju. Hvala onima koji su počeli s turnirom, kao i svima koji su nastupili ove godine, ili na bilo koji način podržali ovaj događaj – rekao je Fatović.


U neizvjesnom finalu seniorskog turnira prvo mjesto osvojila je momčad Dom Sveta Ana, kojoj je nakon uspjeha u borbi za titulu protiv Brodarice uz pobjednički pehar pripala i novčana nagrada od dvije tisuće eura. Finale je nakon osnovnog dijela završilo 1:1, pa su o pobjedniku odlučivali penali, odnosno udarci sa središta igrališta, i to petom.




Za Dom Sv. Ana pogodio je Hrvoje Oljica, dok su igrači Brodarice promašili sva tri pokušaja. Pehar za drugo mjesto i »buštu« od 800 eura dobila je Brodarica. Minimalnih 1:0 momčadi Sokol Bibinje u dvoboju protiv sastava Mrljane Galeb donijelo je treće mjesto i 400 eura.



Najbolji igrač je Leo Plecić (Dom Sv. Ana), najbolji strijelac Nino Vukoša (Ludogorec Voćara Verdura), a nagradu za najkorektniju momčad (Fair play) dobila je momčad Sokin brig. Turnir veterana osvojio je Mavi tekstil (400 eura), nakon što je u finalu s 3:2 pobijedio Poskoke (200 eura).


U dvoboju za treće mjesto i nagradu od 100 eura Bibinje su sa 7:0 bile bolje od Bistroa Kolodvor. Najbolji igrač veteranskog turnira je Mate Ikić (Mavi tekstil), a najbolji strijelac Mate Bugarija (Bibinje).


U finalu turnira papalina Sv. Mihovil je s 5:1 bio bolji od Abecede sporta ZDC (zeleni). Treća je završila Abeceda sporta ZDC (žuti). Najbolji igrač je Lukas Palčić (Sv. Mihovil), a najbolji strijelac Lukas Vučković (Abeceda sporta ZDC, osam golova).


Sv. Mihovil je najbolji bio i u uzrastu mlađih pionira, u kojem je u finalu svladao Preradović. Treći je Antonov. Iz Sv. Mihovila je i najbolji igrač za ovaj uzrast, Donat Mišel Kombura. Najbolji strijelac je Adrijan Ostojić (Antinov). Abeceda sporta ZDC u finalu turnira tića pobijedila je Arbanase, a na trećem mjestu je završilo Kruševo.


Najbolji igrač je Mauro Klarić (Abeceda sporta ZDC) dok je nagradu za najboljeg strijelca dobio Josip Kamber (Abeceda sporta ZDC). Odigrana je i revijalna utakmica puntamiških veterana (60+) i njihovih prijatelja. Utakmice su sudili Ladislav Araminčić i Stipica Radoš.