Francuski veznjak je u kolovozu prošle godine pao na dopinškom testu nakon što su u njegovoj krvi nađeni tragovi DHEA, tvari koja povećava udio testosterona u krvi.


Pogba je potom privremeno suspendiran, a koncem veljače ove godine izrečena mu je kazna od četiri godine.




Međutim, Pogba se žalio na presudu, a Sportski arbitražni sud (CAS) smanjio je kaznu na samo godinu i pol te će moći ponovno zaigrati u ožujku iduće godine, točnije za nešto manje od šest mjeseci.


“Postoji ovo svjetlo koje se ponovno pali. Imat će faze kroz koje će proći, ali to je odlična vijest, moći će ponovno igrati od ožujka,” kazao je Deschamps na web stranici Francuskog nogometnog saveza (FFF).


Pogba je do sada upisao 91 nastup u francuskom dresu postigavši 11 golova, a bio je dio reprezentacije koja je 2018. u Rusiji osvojila svjetski naslov.


“Razgovarao sam s njim dosta dugo telefonom, kao i tijekom cijelog ovog perioda koji je za njega bio vrlo kompliciran. To još uvijek ostaje kazna koja je manje teška. Ali Pogba zna da će u ožujku 2025. ponovno postati igrač, a budući da toliko voli nogomet i igranje, to je odlična vijest za njega,” poručio je francuski izbornik.


Pogba je još uvijek pod ugovorom s torinskim Juventusom, međutim ne očekuje se da će ostati u torinskom klubu. Tijekom karijere je igrao i za Manchester United.