Pregovori između RB Leipziga i Barcelone su okončani i mladi španjolski veznjak seli u Barcu za koju je potpisao ugovor do konca lipnja 2030. godine, a prema pisanju njemačkih medija njegovom bivšem klubu RB Leipzigu pripast će oko 55 milijuna eura odštete, plus dio u bonusima.


Dio kolača dobit će i Dinamo, koji navodno ima pravo na 20 posto odštete od razlike koju je RB Leipzig platio hrvatskom prvaku. Dinamo je prodao Olma za 26 milijuna eura, pa bi trebao dobiti još 5.2 milijuna eura u idućih šest godina kolika je dinamika isplate.




Zanimljivo, Braca je u Olmov ugovor ugradila odštetnu klauzulu od čak 500 milijuna eura.


Olmo se ovim transferom vratio u klub u koji je stigao sa 12 godina iz Espanyola. Prošao je kroz sve uzraste Barcine akademije “La Masije” prije nego je 2014. preselio u zagrebački Dinamo.


U Dinamu se zadržao do siječnja 2020. godine kada je preselio u RB Leipzig. U dresu “Modrih” je osvojio pet naslova prvaka, tri kupa i jedan Superkup, a potom je u Njemačkoj s Leipzigom osvojio još tri trofeja – dva njemačka Kupa i Superkup. U dresu Leipziga zabilježio je 143 nastupa postigavši 29 golova uz 34 asistencije.


Nakon što je predstavljao Španjolsku na omladinskoj razini, Dani Olmo debitirao je za seniorsku vrstu “Furije” 15. studenog 2019. protiv Malte postigavši pogodak tri minute nakon što je ušao u igru.


Do sada je upisao 39 nastupa i postigao 11 golova, a bio je jedan od najboljih igrača “Furije” na putu do nedavnog osvajanja naslova europskog prvaka u Njemačkoj.


“Leipzig je postao moj dom posljednjih godina koje su bile vrlo formativne za mene kao nogometaša, ali i kao osobu. Zauvijek ću biti zahvalan na tome,” kazao je Olmo.


“Posebna hvala Marcu Roseu, s kojim sam izgradio jako dobar odnos. Nije bilo lako otići, a momčadi želim sve najbolje,” dodao je.


Olmo se tako priključio listi igrača koji su počeli karijeru u Barci, a kasnije se vratili na Camp Nou. Na njoj su i Gerard Lopez, Luis Garcia, Gerard Pique, Cesc Fàbregas, Jordi Alba, Aleix Vidal, Denis Suárez, Adama Traore, Oriol Romeu…