Vida je u nedjelju objavio oproštaj od reprezentacije. U dresu “Vatrenih” je upisao 105 nastupa i postigao četiri gola. Osvojio je svjetsko srebro (2018), svjetsku broncu (2022), te srebro u Ligi nacija (2023).


“Domagoju sam od srca zahvalio na svemu što je dao hrvatskoj reprezentaciji, a naravno da njegovu odluku o oproštaju razumijem i poštujem. U ovih šest i pol godina, on je bio integralni dio ove naše priče koje je donijela neviđene i nevjerojatne uspjehe. U Rusiji je bio nezamjenjivi prvotimac, član naše sjajne obrane i s Lovrenom najbolji stoperski par tog Svjetskog prvenstva. No, slobodno mogu reći da je njegov doprinos bio jednako važan i u Kataru, jer je kao jedan od lidera svlačionice pokazao put mlađima – kako se trenira i radi, kako se odnosi prema hrvatskom dresu i kako je reprezentacija iznad svakog pojedinca,” kazao je Dalić za stranicu HNS-a.




“Pritom je uvijek prvi podignuo ekipu kada je bilo teško, kao što bi prvi i poveo pjesmu i slavlje kada smo se radovali pobjedama. Domagoj je rođeni pobjednik jer je ‘fajter’ i jer ne uzmiče kada je teško, pa nije slučajno u četiri različite države osvojio naslov prvaka. Bilo mi je veliko zadovoljstvo s njim surađivati i zaista sam mu zahvalan za sve što je tijekom mog mandata dao na terenu i izvan njega. Želim mu i dalje puno uspjeha, sreće i zdravlja, kako profesionalno tako i privatno”, zaključio je izbornik Dalić.


Vidinu odluku komentirao je i predsjednik Hrvatskog nogometnog saveza Marijan Kustić.


“Domagoj je, prije svega, velikan hrvatske reprezentacije zbog svega što je dao na terenu. Bio je nezamjenjivi prvotimac legendarne srebrne generacije u Rusiji, a sa 105 nastupa, sedam velikih natjecanja i tri medalje odlazi u reprezentativnu mirovinu kao jedan veliki šampion. Od srca mu hvala za sve što je dao hrvatskom nogometu”, poručio je predsjednik HNS-a Marijan Kustić.


“Naravno, Domagoj će osim zbog nogometnog umijeća ostati zapamćen kao jedan od najvažnijih karaktera ove zlatne generacije. Domagojeve osobine – vedrina, pozitiva, duhovitost, optimizam, ali i odlučnost, hrabrost i borbenost – bile su od neprocjenjive vrijednosti za našu svlačionicu. Ostat će zapamćen kao jedan od omiljenih igrača kako navijačima tako i suigračima te uistinu može biti ponosan na svoju reprezentativnu karijeru. Želimo mu sve najbolje u nastavku klupske karijere, puno uspjeha i zdravlja, a vrata hrvatske reprezentacije bit će mu uvijek otvorena”, zaključio je Kustić.