“Potvrđujem vam odluku: 18 mjeseci suspenzije koja teče od 11. rujna 2023. Odluka je donesena bez razloga, koji će uslijediti kasnije”, rekao je glasnogovornik CAS-a.


Francuski reprezentativac  (91 utakmica, 11 golova), ima ugovor s  Juventusom do 2026., moći će ponovno zaigrati od 11. ožujka.


“Konačno je noćna mora gotova. Ovo razdoblje je bilo izuzetno teško za mene, jer je sve za što sam naporno radio stavljeno na čekanje”, kazao je Pogba.




“Uvijek sam tvrdio da nikada nisam svjesno prekršio propise WADA-e (Svjetske antidopinške agencije) kada sam uzimao dodatak prehrani koji mi je propisao liječnik, a koji ne utječe niti poboljšava izvedbu”, dodao je.


U petak navečer, Paul Pogba objavio je na svom Instagram računu fotografiju izbliza na kojoj su dvije noge u kopačkama s potpisom “Pogba” s čarapama s njegovim inicijalima ukrašenim zastavom Francuske i dvije zvijezde svjetskog prvaka.




Pozitivan na testosteron u kolovozu 2023. tijekom utakmice između Juventusa i Udinesea u kojoj nije sudjelovao i privremeno suspendiran sljedećeg mjeseca, Pogbu je 29. veljače na četiri godine suspendirao talijanski antidopinški sud.


“Tužan sam, šokiran i slomljenog srca jer mi je oduzeto sve što sam izgradio tijekom profesionalne igračke karijere”, dodao je. “Kada se oslobodim zakonskih ograničenja, cijela će priča postati jasna, ali nikada nisam svjesno ili namjerno uzimao nikakve suplemente koji bi kršili antidopinške propise.”


Kako bi objasnili ovaj pozitivan doping test, osobe oko Pogbe su iznijeli teoriju o slučajnoj kontaminaciji putem dodatka prehrani koji je propisao liječnik.