Dva španjolska prvoligaša odmjerila su snage na pomoćnom terenu Real Sociedada.




Hrvatski napadač je pogodio mrežu za 1-0 u 49. minuti kada je utrčao u kazneni prostor pa uklizao na loptu dodanu s desne strane. Prilikom uklizavanja je zahvatio desnu nogu protivničkog braniča, kojem se  odmah otišao ispričati, pokazuje snimka s utakmice.


Real Sociedad je četiri minute kasnije izjednačio, ali je Budimir u 64. minuti donio pobjedu “Crvenima” iz Pamplone. On je na rubu kaznenog prostora, okrenut leđima golu, primio loptu na prsa pa ju onda u okretu iz voleja poslao lijevom nogom u donji lijevi kut.


“Sretan sam zbog pobjede momčadi i naravno zabijenih golova”, izjavio je Budimir nakon susreta. Prije tjedan dana je napunio 33 godine.


“Bila je to jako dobra utakmica, protiv iznimno dobrog suparnika. Mi smo pokušali biti na istoj razini ili čak višoj, a u tome smo i uspjeli. Možemo stoga biti zadovoljni dobrim stvarima koje smo prikazali”, dodao je u izjavi za medije.


Bila je to četvrta pripremna utakmica Osasune uoči nadolazeće sezone.


Budimir, s brojem 17 na dresu, prošle sezone je bio njen najbolji strijelac.


Osasuna je lani završila na jedanaestom mjestu, a Real Sociedad na šestom u španjolskom prvenstvu.


Osasuna, što na baskijskom jeziku znači “snaga”, “vrlina” i “zdravlje”, u subotu će imati provjeru protiv Athletic Bilbaa, još jedne baskijske momčadi.