ponedjeljak, 1. srpnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

33 C°

Copa America

Brazilci pobjedom nad Paragvajem stigli nadomak plasmana u četvrtfinale

Autor: Hina

29.06.2024. 11:35
Brazilci pobjedom nad Paragvajem stigli nadomak plasmana u četvrtfinale

Foto: Vinicius Junior/Foto REUTERS

Brazil u utorak u Kaliforniji igra s Kolumbijom i remi bi mu bio dovoljan za prolazak



LAS VEGAS Brazil je u petak u drugoj utakmici skupine D na Copa America u Las Vegasu pobijedio Paragvaj s 4-1 čime se približio četvrtfinalu.


Kolumbija, koja se već kvalificirala u četvrtfinale, prva je skupina D sa šest bodova nakon dvije utakmice, dok je drugi Brazil s četiri boda.Kostarika je treća s jednim bodom, a Paragvaj je na zadnjem mjestu bez bodova i ispao je iz natjecanja u grupnoj fazi.


Unatoč snažnom startu Brazila, Paragvaj je bio taj koji je zamalo poveo u 15. minuti kada je Damian Bobadilla udarcem u gol uzeo masivno odbijanje od Edera Militaoa i zamalo krivo nogom udario brazilskog vratara Alissona Beckera, koji je pokazao brze reflekse da spriječi udarac.




Brazil je imao priliku povesti u 28. minuti nakon što je dosuđen jedanaesterac za Brazil zbog igranja rukom, ali je Lucas Paqueta promašio da bi se sedam minuta kasnije iskupio ubacivanjem za Viniciusa koji zabija za vodstvo 1-0.


Krilni napadač Girone Savio udvostručio je prednost Brazila u 43. minuti nakon što je naletio na odbijenu loptu unutar šesnaesterca, a Vinicius je u sudačkoj nadoknadi zabio svoj drugi gol za vodstvo Brazila 3-0.


Paragvaj je smanjio nakon prekida u 48. minuti pogotkom Omara Alderetea, ali je Brazilu dosuđen jedanaesterac u 68. minuti nakon igranja rukom Mathiasa Villasantija i ovaj put je Paqueta bio precizan.


Brazil u utorak u Kaliforniji igra s Kolumbijom i remi bi mu bio dovoljan za prolazak u četvrtfinale, a Paragvaj u Teksasu s Kostarikom koja ima male šanse za prolaz u četvrtfinale.