ponedjeljak, 1. srpnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

33 C°

Novi trener

Bivši Guaridolin pomoćnik vratio je Leicester City u elitu, sada preuzima velikana iz Londona

Autor: Hina

31.05.2024. 11:07
Bivši Guaridolin pomoćnik vratio je Leicester City u elitu, sada preuzima velikana iz Londona

Foto: Enzo Maresca/Foto REUTERS

Prema pisanju "Daily Telegrapha" 44-godišnji Maresca je imenovan novim glavnim trenerom u četvrtak kasno navečer i to na pet godina s opcijom produljenja na još jednu godinu



LONDON  Talijan Enzo Maresca, koji je Leicester City vratio u prvu ligu, novi je trener Chelsea, pišu u petak britanski mediji.


Prema pisanju “Daily Telegrapha” 44-godišnji Marseca je imenovan novim glavnim trenerom u četvrtak kasno navečer i to na pet godina s opcijom produljenja na još jednu godinu.


Maresca, koji je do prošle godine bio pomoćnik Španjolca Pepa Guardiole u engleskom prvaku Manchester Cityju, osigurao je trenutni povratak Leicestera u englesku prvu ligu nakon ispadanja prije 12 mjeseci.




Maresca, bivši veznjak koji je igrao za torinski Juventus, Sevillu i Olympiacos, bit će četvrti stalni trener koji će biti angažiran otkako su Todd Boehly i njegov konzorcij investitora BlueCo kupili londonski klub, nakon Thomasa Tuchela, Grahama Pottera i Mauricija Pochettina.


Argentinac Pochettino je klub sa Stamford Bridgea, s kojim je prvenstvo završio na šestom mjestu, napustio nakon samo godinu dana.