Golove za aktualne svjetske prvake zabili su Alexis MacAllistera (48.), Julian Alvarez (84.) i Paul Dybala (90+1). Iako su igrali bez ozlijeđenog Lionela Messija, Argentinci nisu ni u jednom trenutku bili jače ugroženi, Čileanci su imali samo jedan udarac u okvir gola iz pet pokušaja.


Argentina je tako zadržala vodeću poziciju u kvalifikacijama u svojoj regiji s 18 bodova iz sedam utakmica, ispred Urugvaja (13), koji u petak igra protiv Paragvaja.




Bolivija je u četvrtak ostvarila svoju drugu pobjedu u južnoameričkim kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo svladavši Venezuelu s 4-0 kod kuće, na jednom od stadiona s najvišom nadmorskom visinom na svijetu.


Oko 20.000 navijača okupilo se na stadionu Municipal de El Alto na 4.150 metara nadmorske visine, što je na 550 metara većoj nadmorskoj visini od stadiona Hernando Siles u La Pazu, gdje Bolivija obično održava međunarodne utakmice.


Ramiro Vaca, Carmelo Algaranaz, Miguel Terceros i Enzo Monteiro su bili strijelci za Boliviju koju je vodio novi izbornik Oscar Villegas. Ovom pobjedom je Bolivija došla na sedmo mjesto u južnoameričkim kvalifikacijama sa šest bodova, samo jednim manje od Brazila.


Argentina će u utorak igrati protiv Kolumbije u uzvratnoj utakmici finala Copa Americe, dok je Čile domaćin Boliviji, a četvrtoplasirana Venezuela će ugostiti Urugvaj.


Svjetsko nogometno prvenstvo 2026. zajedno će organizirati Sjedinjene Države, Kanada i Meksiko.