Subota, 27. srpnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

34 C°

Zanimljivosti

Albanski veznjak postao prvi nogometaš u povijesti koji je zabio gol i autogol kao pričuva

Autor: Hina

20.06.2024. 15:08
Albanski veznjak postao prvi nogometaš u povijesti koji je zabio gol i autogol kao pričuva

Foto: Klaus Gjasula/Foto REUTERS

Odrastao je u Freiburgu, a u Njemačkoj je prošao put od Oberlige, Regionallige, Treće ligu, Druge lige do Bundeslige gdje je igrao za Paderborn i Darmstadt



HAMBURG  Albanski veznjak Klaus Gjasula (34) postao je prvi nogometaš u povijesti svjetskih i europskih prvenstava koji je kao zamjena na jednoj utakmici postigao gol i autogol.


Oba gola albanski veznjak je postigao u susretu protiv Hrvatske.


Dosadašnji veznjak Darmstadta, koji je trenutačno bez kluba, ušao je u igru u 73. minuti, a samo tri minute kasnije je Sučićev udarac skrenuo u vlastitu mrežu. Nažalost, u petoj minuti nadoknade je izjednačio na 2-2 oduzevši “Vatrenima” važna dva boda u borbi za plasman u osminu finala.




Gjasula je time postao prvi igrač koji je kao zamjena ušao u igru i postigao gol i autogol na nekom Europskom prvenstvu ili Svjetskom prvenstvu.


“To je nevjerojatno. Bio je to rollercoaster emocija,” rekao je 34-godišnji veznjak nakon utakmice.


Klaus je rođen u Tirani, ima i brata Jurgena, jer je njegova baka bila velika obožavateljica klinike Schwarzwald i poput mnogih drugih baka, bila je zaljubljena u glavnog glumca, Klausjuürgena Wussowa.


Odrastao je u Freiburgu, a u Njemačkoj je prošao put od Oberlige, Regionallige, Treće ligu, Druge lige do Bundeslige gdje je igrao za Paderborn i Darmstadt.


Njegov zaštitni znak godinama je bila kaciga koju je nosio zbog kompliciranog prijeloma jagodične kosti.


S tek 29 godina je debitirao u reprezentaciji, a u albanskom dresu je odigrao 29 utakmica.


“Očekivao sam ​​da neću igrati previše na Europskom prvenstvu, stoga je ovo stvarno nevjerojatno,” dodao je Gjasula koji je gol i autogol u jednoj utakmici upisao i na klupskoj razini.


U siječnju 2022. je u dresu Darmstadta protiv Karlsruhea zabio autogol za 0-1, a potom izjednačio na 1-1. Na koncu je završilo 2-2.