Srijeda, 3. srpnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

27 C°

ZBIVANJA U ZAGREBU

Aktualizirana priča o povratku Pjace u Maksimir. Modri žele s lijevim krilom Rijeke u Ligu prvaka

Autor: Davor Petrović

28.05.2024. 13:22
Aktualizirana priča o povratku Pjace u Maksimir. Modri žele s lijevim krilom Rijeke u Ligu prvaka

Foto: Marko Gracin



Tijekom ožujka i travnja, u vrijeme kada je poredak u SuperSport HNL-u izgledao drugačije nego danas, skoro svaki tjedan je donosio medijske najave nekog od istaknutijih igrača Rijeke u Dinamo. U tom razdoblju izredalo se dosta imena, ali sve je utihnulo nakon derbija na Rujevici koji je prelomio prvenstvo.


Danas je, pak, aktualna priča o povratku Marka Pjace u Maksimirsku 128. Štoviše, taj transfer je navodno vrlo blizu realizacije, a pri tome ključnu točku predstavlja klauzula njegovog ugovora s Rijekom, prema kojoj može promijeniti sredinu čim stigne ponuda teška 1,5 milijuna eura. Povrh toga, ističe se da kontakti postoje već neko vrijeme te da je Pjaca istaknuo da je Dinamo njegov prvi izbor za nastavak karijere.


Sve skupa sugerira da odgovorni iz Maksimirske 128 mogu već sada krenuti u akciju jer spomenuta svota im ne predstavlja skoro nikakav problem uoči nove sezone koja im jamči milijunske prihode od klupskih natjecanja pod kapom UEFA-e.




Marko Pjaca trenutno je u Rijeci, na pripremama reprezentacije za EURO, a dobro upućeni tvrde da bi na kontinentalnu smotru u Njemačkoj mogao otići kao igrač kluba koji je prije deset godina Lokomotivi platio milijun eura za njegov transfer.


Budući da je njegova trenutna tržišna vrijednost procijenjena na 1,7 milijuna eura, jasno je da bi Dinamo, ili bilo koji drugi potencijalni klub dovoljno dubokog džepa, prošao vrlo dobro u tom poslu. Pogotovo ako se u obzir uzme činjenica da bi EURO mogao donijeti porast te svote, ovisno o njegovim izvedbama na kontinentalnoj smotri.


Međutim, to nije sve. Naime, Pjaca, prema ugovoru s Rijekom, ima pravo na pola odštete, a krugovi bliski Maksimirskoj 128 tvrde da bi se on mogao odreći svog dijela kako bi se smanjila ukupna svota transfera. Pri tome je bitno istaknuti da sve navedeno još nitko nije službeno potvrdio ili demantirao.


Opet, ni to nije sve jer kroz eter su krenule teze da je Dinamo zainteresiran za neke od igrača koji su ove sezone činili bedem ispred Nediljka Labrovića. Modrima su, kako tvrde ti izvori, vrlo zanimljivi Niko Galešić i Stjepan Radeljić. Doduše, tu se postavlja logično pitanje potrebe jer Dinamo je dobro pokriven na stoperskim pozicijama.


Naime, tu su Kevin Theophile-Catherine, Boško Šutalo, Maxime Bernauer, Dino Perić, U-21 reprezentativci Mauro Perković i Moreno Živković, koji je u siječnju vraćen s posudbe u Lokomotivi, a Sergej Jakirović je u zadnja dva kola momčadi priključio i svog šesnaestogodišnjeg sina Leona. Uz to, još uvijek je otvorena mogućnost povratka Dejana Lovrena..