Petak, 23. kolovoza 2024

Weather icon

Vrijeme danas

23 C°

novo ime

Adrian Knez novi nogometaš Zadra: 'U Zadru su korijeni njegove obitelji. San je postao stvarnost...'

Autor: Alen Plahinek

21.08.2024. 18:17
Adrian Knez novi nogometaš Zadra: 'U Zadru su korijeni njegove obitelji. San je postao stvarnost...'

Foto: ARHIVA ZL



Nogometašima Zadra ostalo je još svega desetak dana priprema prije početka nove sezone 3. NL-Jug u koju stižu kao branitelji titule. Nekoliko je odlazaka morao pretrpjeti klub sa Stanova tijekom ljetošnje pauze, a najviše “zvone” odlasci Krešimira Luetića, Anđela Kordića, Antonija Jakira, Danyla Serbinova i Ante Vukadinovića. Ipak, u klubu se nije tijekom ljeta sjedilo skrštenih ruku, nego se potrudilo dovesti nova lica koja bi eventualno mogla osvojiti novu titulu te “pogurati” do toliko željene Druge NL (trećeg ranga). Posljednji u nizu dolazaka je 20-godišnji Adrian Knez. Radi se o mladom središnjem veznom igraču koji je rođen u Australiji i tamo je proveo dosadašnju nogometnu i životnu priču.


– Posljednje je igrao za MacArthur FC academy. Iako je odrastao u Australiji, Adrian je ponosan na svoje hrvatsko porijeklo i sretan što će sada nositi dres kluba iz zemlje svojih predaka. Igrajući protiv starijih momčadi dok je bio kao igrač u tinejdžerskoj dobi, puno mu je pomoglo da izgradi fizičku snagu i mentalnu izdržljivost – stoji u objavi kluba na društvenim mrežama, dodajući kako Knez vuče upravo zadarske korijene.


– Adrian je od malena sanjao igrati nogomet u Europi, a sada taj san postaje stvarnost upravo u Zadru, gdje su korijeni njegove obitelji. Igrati u Hrvatskoj, zemlji koja je iznjedrila mnoge nogometne legende, za Adriana ima posebno značenje, te je on odlučan pomoći klubu da se vrati tamo gdje pripada. Knez je prije dvije godine bio član MacArthurove akademije koja je osvojila Kup Australije protiv Sydney Croatije, a poveznica sa Zadrom mladom Knezu je svakako i bivši trener u klubu, Ante Miličić koji je ujedno bio i donedavni sportski direktor Zadra. – Adrianova jednostavna, ali učinkovita igra usmjerena je na osvajanje lopte i vođenje igre po sredini terena. U samo dva tjedna u Zadru, već je pokazao da se brzo prilagođava zahtjevima trenera i da je spreman dati sve od sebe za momčad – zaključili su iz kluba. Ovo je ujedno i sedmo pojačanje Zadra za predstojeću sezonu. Iz Hrvatskog viteza iz Posedarja stigli su vratar Jakov Pinčić te ponajbolji igrač Posedaraca, ujedno i najbolji strijelac 3. NL-Jug prošle sezone Lovre Čirjak. Obrambeni “zid” učvrstili su povratnik na Stanove Dorian Rudić te Belmin Sikira. Ono gdje su Zadrani najviše izgubili prošle sezone, a to je u napadačkom dijelu, osim Čirjaka stigli su Luka Viduka te Selmir Mahmutović koji je prošle godine s 14 pogodaka bio četvrti strijelac Druge NL. Sve u svemu, na Stanovima se radi, na Stanovima se “kuha”, a kakvo će jelo ispasti, znat ćemo na kraju sezone.


Otvaranje s Primorcem




Stigao je i raspored igranja po kolima u novoj sezoni 3.NL-Jug u kojoj se kao i prethodne sezone natječu tri kluba iz Zadarske županije, Primorac iz Biograda, Hrvatski vitez iz Posedarja te Zadar. Ždrijeb je htio da upravo Zadar u prvom kolu ugosti Primorac (31.8.), dok će Vitez dočekati Junak iz Sinja. Sljedeći “lokalni” derbi na rasporedu je u šestom kolu kada na Stanove dolazi Hrvatski vitez (28.9.), dok će Posedarci i Biograjce prvi puta igrati u četvrtom kolu (14.9.).