Četvrtak, 3. listopada 2024

Weather icon

Vrijeme danas

19 C°

Golmania Cup

Abecedi zlato i srebro, Zadarnovi bronca u Biogradu

Autor: Šime Ćurko

01.10.2024. 14:28
Abecedi zlato i srebro, Zadarnovi bronca u Biogradu

Foto: NK ABECEDA



U Biogradu je održan nogometni turnir za mlađe uzraste Golmania Cup, na kojemu su nastupile i tri momčadi NK-a Abecede. Najuspješniji su bili dječaci rođeni 2016., koji su osvojili pehar pobjednika, dok su njihovi godinu dana stariji kolege također došli do finala i osvojili srebrno odličje.


Sedam pobjeda


Igrači trenera Roberta Viduke su skupinu, u kojoj su bili još i Trešnjevka 16, domaći Primorac, 1. gol Rijeka te Rugvica Sava, prošli s četiri uvjerljive pobjede bez primljenog pogotka. U četvrtfinalu su potom bili bolji od Trešnjevke, u polufinalu od Odre 16, a u odličnom finalnom susretu ponovno od Trešnjevke 16 za prvo mjesto u konkurenciji 21 momčadi.


U najbolju momčad turnira izabrani su vratar Ivan Jurjević te igrači Ivano Zrilić i Tonći Torbarina. Abeceda 2016.: Ivan Jurjević, Josip Šoša, Niko Vuković, Tonći Torbarina, Niko Prtenjača, Lukas Banović, Ivan Kolega, Tonći Peša, Mate Gudelj, Mauro Koprivica, Ivano Zrilić. Trener: Roberto Viduka.




Igrači trenera Andrije Pilipovića (2015.) kao prvi su prošli skupinu u kojoj su bili još i Novi Jelkovec, Kobre Samobor 2, ŠN Joso Bego i Sava Rugvica, osvojivši 10 bodova. U četvrtfinalu su potom svladali 1. gol Rijeka, a u polufinalu Bjelovar, da bi finale protiv Kobra Samobor završilo bez golova.


U ruletu penala protivnici put bili malo precizniji i osvojili turnir koji je okupio 15 sastava.



U najbolju postavu izabrani su vratar Noa Mrnjavac te igrači Emanuel Žilić i Luka Jerak. Abeceda 2015.: Noa Mrnjavac, Luka Smolić, Lovre Milošević, Emanuel Žilić, Luka Jerak, Niko Mikulić, Dominik Fuzul, Ivan Bobanović, Duje Knežević, Ivano Martinac, Marko Ivanković, Dominik Kalcina, Lukas Vučković. Trener: Andrija Pilipović.


Selekcija 2014. godišta (nastupilo je 16 momčadi) odigrala je pet dobrih i neizvjesnih utakmica, ali na koncu nije uspjela proći skupinu u kojoj su bili još i Kustošija, Mladost Buzin, Primorac, Dugo Selo i Ponikve. Abeceda 2014.: Gabriel Šaponja, Toma Džaja, Šime Surać, Maro Sršen, Marino Vujević, Adrian Ivić, Lovre Čirjak, Karlo Jurlina, Roko Prtenjača. Trener: Andrija Pilipović.


Treće mjesto


Zadarnova je u Biogradu nastupala s tri selekcije. Brončanu medalju osvojili su igrači rođeni 2016. godine. Oni su u grupi pobijedili Sesvete, Novu Zoru i Novi Jelkovec, a bez pobjednika završio je susret s Odrom.


Deset bodova zajamčilo je da se s prvog mjesta u skupini krene u četvrtfinale u kojem su pobijedili Ilovac, a potom su u polufinalu izgubili od Trešnjevke.


Uslijedio je dvoboj za treće mjesto i druga pobjeda protiv Odre. Za ovu selekciju nastupili su: Noa Deković, Goran Jurlina, Ante Kljaić, Filip Colić, Bartol Surić, Matej Marić, Mihovil Čulina, Tonći Jurlina, Marin Ač, Lovre Karlović, Roko Viduka, Noa Dražović. Trener: Matej Čulina. U All-star momčad turnira uvršteni Bartol Surić i Goran Jurlina.



Zahtjevan turnir imali su igrači rođeni 2015. godine. Na izvedbu je u svakom slučaju utjecalo to što su u svega tri sata odigrali četiri utakmice. U prvoj utakmici su pobijedili Dugo Selo, a u drugoj su remizirali s Kustošijom.


Nakon toga su umor i zgusnut raspored učinili svoje pa su nesretno izgubili od ŠK 1. gol iz Rijeke i Kobre Samobor te su turnir zaključili s četiri boda i bez plasmana u završni dio turnira.


Za ovu selekciju Zadarnove nastupili su: Marko Galešić, Maro Perica, Mauro Pajkin, Marko Mazija, Matej Šimičević, Lucas Palčić, Niko Đerđa, Ivano Samardžić, Tonći Olić, Matej Subašić, Franko Bilaver, Ivano Šarić. Trener: Patrik Puljić


Igrači 2014. godišta u grupnoj fazi pobijedili su Novi Jelkovec i ŠK Joso Bego, a čestitati su morali na pobjedi vršnjacima iz Zagreba i Vodica. Dvije pobjede u skupini bile su dovoljne da kao najbolja trećeplasirana momčad izbore osminu finala u kojoj su pobijedili Dugo Selo.


U četvrtfinalu protiv Velike Mlake Zadarnova je povela pogotkom Aleksandra Tomasova, ali u drugom dijelu s dva pogotka iz prekida suparnička momčad izvodi preokret i na kraju slavi plasman u polufinale.


Za U-11 momčad nastupili su: Leo Perica, Luka Rogić, Noah Gabriel Surać, Dino Mavra, Dominik Pandža, Niko Ivanišević, Ivan Vuleta, Karl Deša, Stipe Marina, Aleksandar Tomasov, Marko Marina, Dominik Miočić. Treneri: Patrik Puljić i Marko Jurlina.


Završnica po kategorijama


2014.


Četvrtfinale: Ponikve – Zagreb (bijeli) 0:1, Hr. dragovoljac – Hajduk 3:2, Velika Mlaka – Zadarnova 2:1, Vodice – Nova zora 1:3. Polufinale: Zagreb (bijeli) – Hr. dragovoljac 4:0, Velika Mlaka – Nova zora 4:0. Za treće mjesto: Hr. dragovoljac – Nova zora 2:0. Finale: Zagreb – Velika Mlaka 1:0.


2015.


Četvrtfinale: Hr. dragovoljac – Ponikve 2:0, Kustošija – Kobre Samobor 0:1, Novi Jelkovec – Bjelovar 2:4, Abeceda 1. gol Rijeka 1:0. Polufinale: Hr. dragovoljac – Kobre Samobor 1:2, Bjelovar – Abeceda 0:3. Za treće mjesto: Hr. dragovoljac -Bjelovar 2:0. Finale: Kobre Samobor – Abeceda 3:2.


2016.


Četvrtfinale: Mihovil – Odra 16 0:1, Abeceda – Trešnjevka 3:1, Ilovac – Zadarnova 0:2, Trešnjevka 16 – Ponikve 1:0. Polufinale: Trešnjevka 16 – Zadarnova 1:0, Abeceda – Odra 16 8:0. Za treće mjesto: Zadarnova – Odra 16 3:0. Finale: Abeceda – Trešnjevka 4:2.