Subota, 28. rujna 2024

Weather icon

Vrijeme danas

19 C°

Ivan Prtajin

Sjajni napadač iz Vrane: 'Nema se što kome zamjeriti, borili smo se s megaklubovima'

Autor: Alen Plahinek

06.06.2024. 11:40
Sjajni napadač iz Vrane: 'Nema se što kome zamjeriti, borili smo se s megaklubovima'

Foto: PIXSELL



Sezonu punu uspona i padova imao je Ivan Prtajin u dresu Wehena iz Wiesbadena. Ušao je Wehen u 2. Bundesligu početkom netom završene sezone, izgledao vrlo stabilno, no sredinom ožujka uslijedio je veliki pad rezultata koji je rezultirao relegacijskim kvalifikacijama koje su pak nakon dvije utakmice protiv Regensburga rezultirale povratkom u Treću njemačku ligu. Prtajin, kao središnja napadačka figura momčadi, uvelike može biti zadovoljan sezonom u »Cvajti«. Završio je s 13 ligaških pogodaka te dva moćnom Leipzigu u Kupu koji su ga lansirali u središte medijske pažnje.


– Oprezno smo ušli u drugu utakmicu protiv Regensburga. Bilo je puno toga »na kocki«. U drugom poluvremenu smo se prilično otvorili, malo su nas i suci oštetili jer su samo na meni bila dva čista kaznena udarca koje nisu sudili, no na kraju je tako kako je. Smatram da smo bili bolji u uzvratu, no Regensburg je pobijedio 2:1. Nesretno smo ispali. Odigrali smo jako dobru prvu polusezonu, ušli i dosta dobro u drugu, pobijedili Herthu, remizirali s Karlsruherom i Nürnbergom, momčadima s kojima se mi ni po veličini stadiona ni po financijama ne možemo mjeriti. Nakon toga, sredinom ožujka je krenuo pad rezultata i kada ste deset utakmica bez pobjede, to se u ovoj ligi ne prašta. Imali smo i sreće što smo ušli u kvalifikacije jer je zadnje kolo odlučivalo između nas i Hanse Rostock tko će izravno ispasti, tko će u kvalifikacije – objasnio je Prtajin dodajući kako je plan pokušati što prije natrag ući u »Cvajtu«.


Nema zamjerki


– Mi smo mali klub, to treba shvatiti. U Drugoj ligi su mega klubovi poput Hanse Rostock, Kaiserslauterna, Schalkea 04, Herthe, HSV-a, itd. i oni ne mogu ući u Bundesligu. Ogromna je i vrlo jaka konkurencija. Liga je toliko konkurenta da kada izgubite dvije ili tri utakmice zaredom, jako se teško možete izvući iz toga, a mi smo u 11 posljednjih izgubili njih devet. Ipak, nema se kod nas kome što zamjeriti. Naravno da nam je žao što je tako ispalo, no na početku sezone u momčadi smo imali samo jednog igrača koji je imao iskustvo igranja u 2. Bundesligi. Svi ostali bili smo novi u tome, tako da nam je nedostajalo iskustvo. Bilo je dobrih i loših trenutaka u sezoni, no sad moramo prihvatiti da smo ponovno u Trećoj ligi. Klub je stabilan i vjerujem da ćemo brzo ponovno izboriti Drugu ligu.





Lošiji rezultati rezultirali su promjenama u upravi kluba.


– Dva mjeseca prije kraja sezone ostali smo bez sportskog direktora. Ne mogu baš komentirati što se tu sve dogodilo, ali klub i sportski direktor su se razišli na ružan način. To je bio čovjek koji je slagao momčad prošle sezone za ovu sezonu i kada se sve tako lošije završilo, automatski je loše utjecalo na momčad i upali smo u kadrovsku krizu. Prije nekoliko dana smo dobili informaciju da je stigao novi sportski direktor pa ćemo vidjeti kakvi su njegovi planovi – sumirao je prvi »topnik« Wehena istaknuvši kako ni trener nije »preživio« kadrovsku krizu.


Puna ponuda


– Imali smo Markusa Kauciznskog tri godine na klupi, no on je kroz ovo razdoblje ostao bez posla. Sjeo je na klupu Nils Döring, koji je bio njegov pomoćnik, a prije toga bio je i igrač tako da je dugo u klubu i jako ga dobro poznaje. Mislim da će on ostati kao dugoročno rješenje, no vrijedi pričekati i vidjeti što planira novi sportski direktor.


Upravo kao dugoročno rješenje klub iz Wiesbadena vidio je u 28-godišnjem Vranjaninu kojem je produljen ugovor pred početak sezone te je nakon stavljanjem potpisa na njega Prtajin postao najplaćeniji igrač Wehena u povijesti.


– Ugovor je tu, tako da sam miran što se tog tiče. Puno više se govori i piše o meni i u njemačkim i u hrvatskim medijima, koliko sam uspio vidjeti. Postoji zanimanje mnogih, čak i velikih klubova. Ponuda ima puno, no imam ugovor na još dvije godine. Vidjet ćemo hoće li tko ozbiljnije »zagristi« – kazao je Prtajin.


Unatoč završetku sezone, slijedi najvažniji nogometni događaj godine, Europsko prvenstvo, i to još u Njemačkoj….


– Ne znam, možda odem na koju utakmicu. Iskreno se nadam velikom rezultatu Hrvatske. Svakako treba očekivati dobar nogomet, jer imamo veliku kvalitetu. Trebat će i sreće. Imat će reprezentacija ogromnu podršku. Ako se negdje izvan Hrvatske treba dogoditi neki veliki rezultat, onda je to u Njemačkoj upravo zbog jako puno Hrvata koji su tamo – zaključio je Prtajin.


 


Događaj godine


Iako je dominirao nogometnim travnjacima, sve to odlazi negdje »sa strane« jer je pred Prtajinom najvažniji događaj godine – vjenčanje.


– Mladoženja je spreman, ha ha. Sad sam već desetak dana kod kuće i priključio sam se u organizaciju. Do sada su sve to držali zaručnica i roditelji, ja sada ću nekoliko dana pokušati što više toga nadoknaditi. Imamo praktički svaku večer neka druženja, no proslavit ćemo to na kraju kako treba.