Petak, 28. lipnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

20 C°

Nogomet

Napadač Albanije suspendiran zbog vrijeđanja Srba i Makedonaca na EURO-u

Autor: Portal Novilist.hr

23.06.2024. 18:35
Napadač Albanije suspendiran zbog vrijeđanja Srba i Makedonaca na EURO-u

Foto: Foto REUTERS



BERLIN Napadač Albanije Mirlind Daku suspendiran je na dvije utakmice, objavila je UEFA, nakon što je pokrenuo skandiranje “pi*ka im materina, Srbima i Makedoncima”, poslije utakmice Hrvatske i Albanije (2:2) u drugom kolu EURO-a.


“Prije svega želim zahvaliti onima koji su nas podržavali i u dobrim i u lošim vremenima. Samo oni koji su na terenu znaju kakve emocije osjećate i kakav je osjećaj kada igrate za reprezentaciju s našim motom Albanija bez granica. Ako sam nekoga uvrijedio nakon utakmice s Hrvatskom, molim za oprost”, napisao je nakon skandiranja Daku na društvenim mrežama.


U objašnjenju stoji da je Daku dobio kaznu “zbog kršenja osnovnih pravila pristojnog ponašanja, zbog korištenja sportskih događaja za manifestacije nesportskog karaktera i zbog dovođenja na loš glas nogometa kao sporta.”




Uz Dakua kažnjen je i Albanski nogometni savez s 2500 eura za nedozvoljenu uporabu pirotehničkih sredstava među navijačima, s 20.000 eura za utrčavanje navijača u teren i dodatnih 25.000 eura za “prenošenje provokativnih poruka neprimjerenih sportskom događaju.”