Petak, 26. srpnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

26 C°

veliko priznanje

Modrić peti najbolji igrač 21. stoljeća po izboru ESPN-a!

Autor: K.E.

24.07.2024. 08:26
Modrić peti najbolji igrač 21. stoljeća po izboru ESPN-a!

Foto: Reuters



ESPN je objavio svoju listu 25 najboljih nogometaša 21. stoljeća, a svoje mjesto na njoj dobio je i Luka Modrić. Modrić je na listi zauzeo fantastično peto mjesto, a ispred njega su samo Zinedine Zidane, Thierry Henry, Cristiano Ronaldo te na vrhu Lionel Messi.


Osvajač Ballon d’Or, šesterostruki osvajač Lige prvaka, četverostruki osvajač LaLige, finalist Svjetskog prvenstva, hrvatski igrač s najviše nastupa za reprezentaciju i najveći zajednički trofeji osvojeni s Real Madridom, napisao je za Modrićeva postignuća ESPN.


– Zamolio bih te da se nikad ne povučeš. Što se tiče pitanja na konferenciji za novinare, to je bio primjer nekonvencionalnog, ali molba talijanskog novinara, nakon što su Modrić i Hrvatska eliminirani s Eura 2024., dočekana je pljeskom. Modrića svi vole.




– Osim što je vrhunski igrač, jedan od najboljih na svijetu, još je spektakularnija osoba, rekao je trener Real Madrida Carlo Ancelotti.


Više od bilo kojeg drugog igrača, Modrić je bio ključan za stvaranje nemilosrdne pobjedničke kulture u Madridu tijekom proteklog desetljeća. Nema niti jednog posebnog trenutka, osim možda vođenja slabije Hrvatske do finala Svjetskog prvenstva 2018., napisao je za Modrića novinar  Alex Kirkland.