Utorak, 15. listopada 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

Premijer liga, 3. kolo

Mihailović i Wahl predvodili kažnjeničku misiju kontra Dubrave

Autor: Andrija Dešpoja

14.10.2024. 21:48
Mihailović i Wahl predvodili kažnjeničku misiju kontra Dubrave

Foto: Mate Komina



Abaligaške rane u tekućem tjednu, prije nedjelje i dolaska Partizana na Višnjik, košarkaši Zadra odlučili su vidati premijerligaškim žrtvama. Naravno, jedna od njih je još uvijek „u šumi“, radi se o fenjerašu Vrijednosnicama Osijek koji im stiže na megdan u četvrtak, dok je večeras odrađen onaj puno teži ispit iz tog bloka, domaći ogled kontra Dubrave (101:72). Protivnik je to koji je trebao privući i pokojeg gledatelja više u Krešin dom, no ponedjeljak kao i 36 koševa težak poraz od Budućnosti ostavio je mnoge ljubitelje košarke izvan dosega dvorane. To pak nije zasmetalo igrače Danijela Jusupa da se koliko-toliko iskupe za subotnju blamažu doživljenu od moćnih Podgoričana. Dubravaši koji ni blizu nisu mačji kašalj u hrvatskom prvenstvu pali su jako brzo, slično kao i Zadrani u subotu protiv Budućnosti, već nakon proteka uvodnih pet minuta igre.



Učinak Wahla


Vidno motivirani Zadrani koji su u utakmicu ušli bez Lovre Mazalina, kao i od početka sezone ozlijeđenog Mate Kalajžića, lagani ulaz ubrzo su transformirali u silovit udar koji ih je prema drugoj četvrtini stavio u dvocifrenu prednost (25:14). Sve je inicirao crnogorski šuter Vladimir Mihailović u suradnji s kapetanom Markom Ramljakom, dok je završni udar u početnoj dionici odradio tandem Tyler Wahl-Dominic Gilbert. U drugoj periodi utakmice svjetla pozornice je na sebe preuzeo u zadnje vrijeme dosta kritizirani Amar Gegić, no i njemu je izgleda dobrodošlo gostovanje Dubravaša jer mu je bilo potrebno tek nekoliko minuta da utrpa 11 koševa i tako povuče svoju momčad do najvećih dotad 18 koševa prednosti (32:14). Tu se zapravo potpuno prelomio ovaj dvoboj iako su još ostale goleme dvije i pol četvrtine do kraja. Svaka sumnja u takav ishod odmaknuta je u sami smiraj poluvremena kada se razigrao i Domagoj Proleta dok je pečat prednosti većoj od 20 koševa dao najbolji Jusupov akter Amerikanac Wahl koji je u nepunih 14 minuta provedenih na parketu uspio upisati dvostruko-dvostruki učinak od 13 koševa i deset skokova kojima je pridodao i tri asistencije.





Mihailović potvrdio


Kontra takvih učinaka igrača Zadra gosti su mogli biti i sretni s 21 minusa na odmoru (51:30), a još i sretniji nakon otvaranja nastavka s četiri vezana koša koja su posebno razljutila Jusupa koji je potom pozvao svoje igrače na čašicu razgovora. Svako i malo opuštanje svojih igrača domaći strateg je pošto-poto htio spriječiti jer je Dubrava sa Stellanom Rajaoferom, Josipom Batinićem i veteranom Jurom Škifićem bila itekako sposobna zaprijetiti. Pokazali su to djelomično polovicom treće dionice kada su ponovno spustili zaostatak na 16 poena (57:41), no nisu imali lijeka na drugoj strani za šuterski raspoloženog Mihailovića koji je uklonio i tu posljednju dvojbu, vrativši svoju momčad u ugodnu plus 20 zonu (74:52). Završna dionica se stoga pretvorila u odrađivanje posla, a njega je najbolje što se tiće domačeg sastava odradio Mihailović koji je zabio 25 koševa, gađajući tricu 4-6, no daleko najpolivalentnijim se pokazao Wahl s 19 poena i 14 skokova. Vrijedi zabilježiti 17 ubačaja Gegića i 14 Gilberta, dok je Dubravu predvodio Luka Babić s 18 koševa.