Srijeda, 3. srpnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

27 C°

Juniorsko i kadetsko PH

Matej Nevešćanin s tri zlatne medalje najavio EP

Autor: Šime Ćurko

13.06.2024. 09:36
Matej Nevešćanin s tri zlatne medalje najavio EP

Foto: KSV Zadar 2011



Na bazenu Kantrida u Rijeci održano je juniorsko i kadetsko Prvenstvo Hrvatske u skokovima u vodu. Bilo je to posljednje juniorsko natjecanje u Hrvatskoj za reprezentativca Mateja Nevešćanina, člana Zadra 2011, koji se od svog uzrasta u domaćim bazenima oprostio s tri zlatne medalje u sve tri discipline u kojima je nastupio, daska 1 i 3 metra te sinkro skokovi. Nevešćanina uskoro očekuje prvi nastup na seniorskom Europskom prvenstvu Beogradu, a nakon toga i juniorsko EP u Poljskoj. Uspješan nastup imala je i njegova klupska kolegica, mlađa kadetkinja Luna Perić osvojivši četiri zlatne medalje, na 1 m, 3 m, tornju i sinkro s Lucijom Susović (Nemo), kao i Toma Jurjević, koji je postao prvak Hrvatske u kadetskom uzrastu s daske 3 m, tornja i sinkro 3 m s Lukom Štambukom (Medveščak).


Za KSV Zadar nastupili su Marko Huljev, Mikula Miočić, Dolores Benković, Anika Miočić, Petra Boltužić, Ivor Majica, Marko Profaca, Zvonimir Botunac te su ukupno osvojili 15 medalja, od čega jednu zlatnu, 12 srebrnih i dvije brončane. U kategoriji juniora Huljev je bio srebrni s daske 1 m i 3 m, a Miočić brončani s tornja i četvrti s daske 1 m i 3 m. Profaca je bio drugi junior s tornja i šesti s 1 m dok su u sinkro dasci s 3 m par Huljev i Miočić bili drugi. Kad je riječ o juniorkama Dolores Benković je osvojila zlato i srebro. Prva je bila na 1 m, a druga na 3 m. Mlađi junior Zvonimir Botunac osvojio je četiri medalje, srebro s 3 m i tornja te broncu s 1 m i u sinkro dasci 3 m u paru s Ginom Longinom (Arno). Kadetkinja Anika Miočić je osvojila drugo mjesto s 3 m, treće s 1 m i četvrto s tornja. U istoj kategoriji Petra Boltužić je bila druga s 1 m i tornja dok je s 3 m osvojila peto mjesto. Sinkro par Miočić – Boltužić bio je srebrni s daske 3 m. U kategoriji kadeta Majica je osvojio drugo mjesto s tornja, 3 m i 1 m. Za nekoliko dana Marko Huljev, u pratnji trenera Marka Sutlovića, putuje u Beograd na seniorsko EP na kojem će nastupiti s daske 1 m.





U Rijeci su se natjecale tri članice ŠKSV-a Arno, sve u kategoriji mlađih juniorki, te mlađi junior Gino Longin. Njihov završni rezime bio je 13 medalja, tri zlata, pet srebra i pet bronci. Ria Longin je postala dvostruka prvakinja Hrvatske, na tornju i na dasci 3 m, a svojoj kolekciji je dodala dva srebra (1 m i sinkro, 3 m). Maria Magaš je bila zlatna na 1 m i srebrna na tornju i 3 m. Lucija Beretin osvojila je četiri medalje, srebro u sinkro skokovima na 3 m i broncu na 1 m, 3 m te na tornju. Gino Longin je bio brončani na tornju i u sinkro skokovima na 3 m.


– Jako nas raduju ovi rezultati koji daju i nadu u još bolje rezultate na sljedećim natjecanjima – rekao je Arno Longin, trener Arna.