ponedjeljak, 1. srpnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

33 C°

EURO 2024.

Mario Pašalić: "Talijani su taktičari, ali ne znam kako se postaviti da igraš na bod"

Autor: Portal Novilist.hr

22.06.2024. 18:15
Mario Pašalić:

Foto: Foto V. KARUZA

Prve dvije utakmice nisu ispale kako smo mi željeli. Kako je izgledalo, nije bilo dobro - kaže Pašalić



Hrvatsku reprezentaciju u ponedjeljak od 21 sat čeka posljednji ogled grupne faze EURO-a, u kojemu Vatreni moraju upisati sva tri boda kako bi izborili osminu finala. Hrvatska može dalje i s remijem, ali tu su šanse jako male i onda ovisi o ishodima drugih utakmica


Na današnjoj presici su pred novinare stali Mario Pašalić i Josip Juranović.


– Ne zamaramo se sa situacijom trećeplasiranih reprezentacija. OK, možda je nešto u malome mozgu, ali svi razmišljamo da idemo na pobjedu i da kao drugi idemo dalje – rekao je na startu Josip Juranović.




Pašalić već godinama igra u Italiji…


Većina Talijana su dobri taktičari, netko više, netko manje. Ne znam kako se postaviti da igraš na bod, teško je. Očekujem od njih da će tražiti pobjedu, vjerojatno će i oni nešto mijenjati u odnosu na utakmicu sa Španjolskom, ali što će raditi, ne znam. Mi se moramo fokusirati na sebe. Prve dvije utakmice nisu ispale kako smo mi željeli. Kako je izgledalo, nije bilo dobro.


U nastavku smo utakmice s Albanijom smo bili bolji i nadam se da ćemo u ovoj zadnjoj utakmici imati pravi pristup od prve minute. Manje je važno tko će igrati, bitno je da mi budemo ti koji će se nametnuti – kaže Mario Pašalić.


Igrača Atalante pitali su je li se čuo sa Scamaccom.


Scamacca je vrhunski igrač i od njega sigurno prijeti opasnost, ali i od ostalih igrača. Imao je fantastičnu sezonu kod nas u Atalanti, zabijao je puno i bio je jedan od važnijih igrača. O reprezentaciji sam već rekao da je sjajna ekipa sa sjajnim trenerom. Vidjeli smo koje su im slabosti i gdje možemo odvesti utakmicu u našu korist…