Subota, 6. srpnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

20 C°

Finalna serija

MAJSTORICA Košarkaši Zadra večeras u borbi za titulu pred rasprodanim Krešinim domom

Autor: Andrija Dešpoja

02.06.2024. 08:00
MAJSTORICA Košarkaši Zadra večeras u borbi za titulu pred rasprodanim Krešinim domom

Foto: Mate Komina



Da je teže obraniti nego osvojiti najbolje mogu potvrditi navijači Zadra od kojih mnogi i ne pamte 1975. godinu kada je posljednji put njihov klub obranio titulu prvaka države, a evo večeras, 49 godina kasnije, imaju priliku proslaviti prvo ponavljanje naslova prvaka Hrvatske u povijesti. Momčad Danijela Jusupa od 20 sati kreće u peti finalni obračun kontra Splita, baš kao lani, a sličnost s prošlogodišnjom majstoricom osim protivnika je i fanatični interes zadarskih navijača koji su u manje od 24 sata od završetka četvrte utakmice razgrabili sve ulaznice. Košarkaše Zadra stoga čeka nastup pred veličanstvenim auditorijem od devet tisuća svojih navijača, a tu snagu prepoznaje i njihov strateg koji iako bi volio “zapivati” s tribinama, veliku prepreku vidi u najmanje 40 minuta teške bitke na parketu Krešinog doma. “Žuti” iako su poprilično ošamućeni u prethodnom okršaju koji im je mogao donijeti toliko željeni naslov neće biti statisti u majstorici, i toga je jako dobro svjestan Jusup.


Danijel Jusup (KK Zadar)


– Iza nas je teška utakmica, na sreću uspjeli smo pobijediti i vratiti seriju u Zadar. Zahvaljujem navijačima na podršci, stvarno su nam šesti igrač, prate nas i ta energija između navijača, igrača i nas na klupi ključna je za sve dosadašnje rezultate i pobjede. Ovo je nova utakmica, i mi i navijači moramo doći u prvom redu boriti se. Moramo igrati svaku obranu, svaki skok, svaku osvojenu loptu, a isto tako i navijači s nama. Ne dolazimo svi u dvoranu „pivati“. Prvo moramo svi, igrači i publika, boriti se za svaki posjed i svaku loptu. I igrači, i mi na klupi, i publika moraju biti ratnici pa ćemo na kraju ako sve bude kako treba i pivati – poručio je Jusup uoči utakmice koja mu može donijeti čak sedmi trofej osvojen sa Zadrom, a na svoj treći u dvije godine jako bi želio svoje ruke položiti i Arijan Lakić. Za to će pak biti nužno zadržati mirnoću koja je Zadrane krasila u četvrtom ogledu odigranom u petak na Gripama


– Cijela momčad jedva čeka tu utakmicu. Vidimo da je rasprodana dvorana, dat ćemo više od sto posto. I dalje gledamo što treba popraviti, u čemu smo griješili i što trebamo raditi bolje. Ne smijemo razmišljati unaprijed, nego ići korak po korak, napad po napad, obranu po obranu, igrati polako i smireno jer nas je to dovelo do ovoga – istaknuo je Lakić.