Petak, 12. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

19 C°

Tradicionalni izbor

Luka Modrić tek treći u izboru za najboljeg sportaša Balkana

Autor: Hina

28.12.2022. 20:43
Luka Modrić tek treći u izboru za najboljeg sportaša Balkana

Foto: Foto REUTERSSOFIJA Hrvatski nogometaš Luka Modrić završio je kao treći u izboru za najboljeg sportaša Balkana kojeg organizira bugarska novinska agencija BTA.


Bio je to 49. po redu izbor za najboljeg sportaša na Balkanu u kojem sudjeluje deset novinskih agencija između kojih i Hrvatska izvještajna novinska agencija (HINA).


Pobijedila je mlada, 18-godišnja rumunjska plivačka zvijezda David Popovici. Mladi Rumunj je ove godine u Budimpešti osvojio zlatne medalje na 100 i 200 metara slobodno na Svjetskom prvenstvu, a jednako tako je u istim disciplinama postao europski prvak u Rimu. Ujedno je i novi svjetski rekorder na dionici od 100 metara slobodno.
Popovici je skupio 64 boda, dok je tri manje imao srpski tenisač Novak Đoković, ovogodišnji osvajač Wimbledona. Treći je bio Luka Modrić (48 bodova) koji je kapetanski vodio hrvatsku nogometnu reprezentaciju do trećeg mjesta na Svjetskom prvenstvu, kojem je domaćin bio Katar, a isto tako je s madridskim Realom osvojio novi naslov pobjednika Lige prvaka.