Petak, 26. srpnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

30 C°

novo pojačanje

Lovre Čirjak iz Hrvatskog viteza prešao u Zadar

Autor: Šime Ćurko

24.07.2024. 09:34
Lovre Čirjak iz Hrvatskog viteza prešao u Zadar

Foto: Mate Komina



Nakon dvije sezone, u kojima je bio jedan od predvodnika uspješnih nastupa Hrvatskog viteza, Lovre Čirjak (1991.) prešao je u redove nogometaša Zadra. U sezoni 2022./23. Čirjak je za Posedarce odigrao 30 utakmica u kojima je postigao 21 gol, te je bio i najbolji strijelac Treće NL Jug.


Lani je u sastavu bio na 26 utakmica, u kojima je postigao deset golova. Čirjak igra u veznom redu, ali njegov učinak potvrđuje da se odlično snalazi i kao napadač.


– Osjećaj je odličan, svugdje je lijepo, ali doma je najljepše kako se kaže. S trenerima i nekim igračima Zadra sam već dijelio svlačionicu tako da će biti zadovoljstvo opet raditi zajedno – rekao je Čirjak i dodao:




– Cilj je uvijek prvo mjesto i to me gura naprijed. Ali idemo trening po trening, utakmicu po utakmicu, pa što Bog da na kraju.


Čirjak je karijeru počeo u Dalmatincu, iz kojeg je kao 14-godišnjak prešao u NK Zadar. Bio je član mlađih uzrasta zagrebačkog Dinama, a kad je riječ o seniorima nastupao je za Novalju, Raštane, Primorac, Inter Zaprešić, Hrvatski dragovoljac, a u ljeto 2022. stigao je u Hrvatski vitez.


Ambicije kluba


Međunarodno iskustvo stekao je Makedoniji (Škendija), Sloveniji (Celje, Krško, Koper) i Izraelu (Hapoel Afula).


Na Facebook stranici HNK-a Zadar napisali su da Čirjakov “povratak znači puno ne samo za momčad, već i za cijelu zajednicu koja ga s nestrpljenjem dočekuje”.


– Vjerujemo da će svojim iskustvom i talentom donijeti novu energiju i inspiraciju našim mladim igračima. Lovre je poznat po svojoj sposobnosti da podiže moral tima i motivira suigrače svojim primjerom.


Prije Čirjaka iz Posedarja u Zadar je stigao i vratar Jakov Pinčić, a novi igrači su i Dorian Rudić (BSK), Luka Viduka (Karlovac), Belmin Sikira (Junak), te Selmir Mahmutović (Marsonia).


– U Zadar me privuklo to što klub ima najviše ambicije i nadam se da ćemo ove godine to i ostvariti. Od prvog nastupa očekujem dati doprinos momčadi u svakoj utakmici kako bismo došli do višeg ranga. Što se tiče nove sredine, mislim da neće biti problema jer sam igrač koji se lako uklopi u ekipu.


Moji ciljevi su uvijek visoki. Željan sam golova i nadam se da ću nastaviti s dobrim igrama koje sam pružao u Marsoniji – rekao je Mahmutović, koji je rođen u Tešnju (BiH), a igra na poziciji napadača.