Petak, 18. listopada 2024

Weather icon

Vrijeme danas

19 C°

Premijer liga, 4. kolo

Košarkaši Zadra od 18 sati ugošćuju Vrijednosnice Osijek

Autor: Andrija Dešpoja

17.10.2024. 08:00
Košarkaši Zadra od 18 sati ugošćuju Vrijednosnice Osijek

Foto: Mate Komina



Rudarski tjedan košarkaši Zadra su odradili napola, iza njih je abaligaški ogled kontra Budućnosti kao i premijerligaški protiv Dubrave, dok ih očekuju još dva, također domaća ogleda, večeras kada im u Krešin dom stižu Vrijednosnice Osijek, dok će šlag za kraj izuzetno napornog tjedna predstavljati gostovanje euroligaškog Partizana. Sreća u nesreći za momčad Danijela Jusupa je ta što se sve četiri utakmice ostali u Zadru, posebno ove dvije koje slijede, jer se baš s Osječanima i “Crno-bijelima” dogovorila zamjena domaćinstva pa se ionako izrauban ozljedama sastav s Višnjika nije morao dodatno opterećivati dalekim putovanjima.


Ozljede


Zato je i utjeha u cijeloj priči što će treću utakmicu u samo pet dana odigrati kontra jedne od najslabijih momčadi hrvatskog elitnog ranga iako se Osječane ne bi baš smjelo podcijeniti. Povratnici u Premijer ligu u tri uvodna kola su upisali sve poraze tako da im je dolazak na megdan dvostrukom branitelju naslova prvaka Hrvatske pod egidom nema se što za izgubiti, a to svakako ne vrijedi za Zadrane koji će Brokerima suprotstaviti podosta krnju momčad u kojoj neće sigurno biti Mate Kalajžića, a vrlo vjerojatno i Lovre Mazalina te Dominica Gilberta. Zbog toga se očekuje veći doprinos od igrača s klupe, a jedan od onih koji je do sada pokazao ubojitost u ovakvim situacijama je Dubrovčanin Domagoj Proleta.


– Očekuje nas susret protiv Vrijednosnica Osijek, novog premijerligaša, momčadi koja je sastavljena s dobrim spojem mladosti i iskustva. Uz naš maksimalan pristup, motivaciju i respekt prema protivniku, tražimo pozitivan niz u domaćem prvenstvu i četvrtu pobjedu – istaknuo je Proleta, a ista očekivanja iznio je i strateg hrvatskog prvaka Danijel Jusup koji će zbog velikih zdravstvenih problema morati pribjeći nekim rješenjima na koje nije računao tamo početkom sezone. Sigurno će svoj prostor u neočekivanim okolnostima naći i najmlađi igrači na kratkoj zadarskoj klupi, a Jusup tko god nastupio traži potpunu koncentraciju na protivnika.


Entuzijastični gosti




Kontra Dubrave se u većini vremena pokazala spremnost njegovih igrača s ishodom od 29 plusa, dok se slično očekuje i večeras, iako će izostati pomoć spomenutog terceta koji bi se možda mogao aktivirati u nedjelju kontra strašne momčadi pod vodstvom Željka Obradovića.


– Hvala Osječanima što su nam izašli u susret. Ovo je treća utakmica koju igramo u kratko vrijeme i zato smo zatražili zamjenu. Vrijednosnice su nove u ligi, igrat će s jednim entuzijazmom. Mi kao u svakoj utakmici hrvatskog prvenstva moramo biti koncentrirani, svakog shvatiti ozbiljno i onda je za vjerovati da ćemo napraviti dobar rezultat – kazao je trener Zadra uoči okršaja četvrtog kola Premijer lige koji je na rasporedu večeras od 18 sati u dvorani Krešimira Ćosića.