Subota, 5. listopada 2024

Weather icon

Vrijeme danas

15 C°

Premijer liga, 2. kolo

Košarkaši Zadra bez stresa do trijumfa u Zaboku

Autor: Andrija Dešpoja

04.10.2024. 21:57
Košarkaši Zadra bez stresa do trijumfa u Zaboku

Foto: Mate Komina



Gostovanje u Hrvatskom Zagorju na parketu Zaboka košarkaši Zadra odradili su doslovno rutinski, u maniri dvostrukog branitelja naslova države, obračunavši se s potentnim sastavom Ivana Tomasa s lagodnih 54:85 . Nisu se Zabočani uspjeli nametnuti družini Danijela Jusupa, izuzev samog otvaranja dvoboja ni u jednom trenutku nisu bili u stanju parirati Zadranima koji su se pokazali iznimno kompaktnima i odlučnima da se bez imalo stresa usmjere puno važnijem događaju koji im slijedi u ponedjeljak na parketu Studentskog centra u sklopu ABA lige.




Jusup je u najavi utakmice najviše isticao opasan vanjski šut Zaboka, no izgleda da ga nisu baš u tom trenutku slušali njegovi štićenici koji su otvorili s katastrofalnih 9:0, a sve je koševe domaćina ubacio Dino Cinac, i to trima preciznim šutovima upućenima izvan perimetra. Takav neželjeni razvoj događanja u uvodnom dijelu primorao je prekaljenog stratega Zadra da potroši u ranoj fazi svoju prvu minutu odmora, ali mu se svakako isplatio taj potez jer se na parket vratila neka druga momčad koja je na krilima Vladimira Mihailovića uzvratila odličnom igrom na oba kraja terena. Zabok je u sljedećih sedam minuta ostao bez ubačaja, a Zadar je zabio čak 20 koševa u nizu i prema drugoj četvrtini se uputio s 11 plusa (9:20) na svom kontu. Uz taj više nego dobar rezultat nakon proteka početnih deset minuta, bonus su prvacima Hrvatske predstavljali i problemi s osobnim pogreškama Cinca i Antonija Sikirića, dok je Jusupa posebno mogla veseliti činjenica da su mu se svi igrači koje je poslao u igru, izuzev Gegića, upisali u listu strijelaca.



Zabok je pak uspio malo doći k sebi na otvaranju drugog razdoblja, ponovno se javio Cinac i povukao svoju momčad do sedam koševa zaostatka (15:22), što je očekivano ponukalo gostujuću klupu na novu primjenu „time-outa“ koji je kao i u prvoj dionici donio uzlet Zadranima. Ovog puta krvnicima sastava Ivana Tomasa su se pokazali Krševan Klarica, Lovre Mazalin i Karlo Žganec koji su povukli svoje do dotada najvećih 15 koševa viška (17:32).  Ta zaliha, usprkos buđenju ostatka domaće momčadi koja u prvih 15 minuta igre osim Cinca uopće nije sudjelovala u egzekucijskom dijelu, znalački je očuvana do odlaska prema svlačionicama (27:42).




Domaćin je zaigrao puno odlučnije početkom nastavka i stvorio određene probleme favoriziranom protivniku, no nije se uspio primaknuti bliže od 11 minusa (31:42). Zadrani su nastavili mljeti u obrani, i strpljivo čekati novi napadački uzlet koji je u smiraj treće četvrtine pokrenuo probuđeni Gegić, a zaključili Mihailović i Ramljak za bijeg na 23 poena razlike (39:62). S time su se gosti i pretplatili na nova dva boda, unatoč tome što je ostalo još dugih 11 minuta do kraja utakmice. Prvim imenom u redovima Zadra pokazao se Mihailović sa 16 koševa, Klarica je bio odmah iza njega s 13 poena, dok je kod domaćina prednjačio Cinac s 15 ubačaja.